ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν μέχρι το Σάββατο τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 10:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζουν μέχρι το Σάββατο τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών Ταξί, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους, με όλες τις παρενέργειες που δημιουργεί στον τουρισμό, καθώς όπως τονίζουν δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του υπουργείου Υποδομών στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, ενώ δεν έχουν καμία απολύτως δέσμευση από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση.
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών Ταξί, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους, με όλες τις παρενέργειες που δημιουργεί στον τουρισμό, καθώς όπως τονίζουν δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του υπουργείου Υποδομών στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, ενώ δεν έχουν καμία απολύτως δέσμευση από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Μετά από μια συνεδρίαση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν κατά διαστήματα και εντάσεις, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι το Σάββατο. Την ίδια μέρα θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν διαφορετικές προτάσεις, τόσο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κυρίως από την πλευρά του ΣΑΤΑ, όσο και για την αναστολή τους, από προέδρους συνδικάτων της επαρχίας, αλλά στο τέλος η απόφαση που ελήφθη ήταν για συνέχιση της απεργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος έκανε ενημέρωση για τις επαφές που είχε το τελευταίο 48ωρο με πολιτικά πρόσωπα, με εκπροσώπους των κομμάτων, με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και άλλους, καθώς και για τις πρόσφατες, άκαρπες, συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο επέκρινε για τη στάση που τηρεί.

Σε ότι αφορά την πορεία και τη μορφή των κινητοποιήσεων, αυτό όπως γίνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της απεργίας, δεν ανακοινώνεται, προκειμένου να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπήρξε, μέχρι στιγμής καμία αντίδραση.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Ειδικότερα μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Τα γραφεία της διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των αυτοκινητιστών Χανίων Ηλίας Καραπατάκης, η απόφαση για αναστολή της συγκεκριμένης κινητοποίησης πάρθηκε, καθώς με εισαγγελική παραγγελία, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάληψη δημοσίας υπηρεσίας σε βάρος δέκα μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου.

Ο κ. Καραπατάκης, ο οποίος παρουσιάσθηκε στις 11:30 το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης θα επανακαθορίσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο. Παράλληλα, σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί και έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου στα Χανιά.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου απέκλεισαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχαν κάνει χθες στην Κνωσό, κατέλαβαν τα ταμεία του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι τις 11 το πρωί.

Στο Νομό Χαλκιδικής, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου του ΚΤΕΟ στον Πολύγυρο από τις 10.30 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, αναμένοντας τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί του Νομού Αντώνης Παπαθανασίου, στις 12 το μεσημέρι θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις και τα αιτήματά τους. Στο μεταξύ, τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους παραμένουν παρατεταγμένα στο κόμβο στα Μουδανιά, χωρίς ωστόσο να εκδηλώνεται πρόθεση παρεμπόδισης των εκδρομέων στο οδικό δίκτυο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδος δεν σημειώθηκαν πορείες ή άλλες κινητοποιήσεις αφού οι αυτοκινητιστές ειχαν στρέψει το βλέμμα τους στη συνέλευση της Αθήνας.

Ανέστειλαν την απεργία οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί Λέσβου - Συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί


Την αναστολή της πολυήμερης απεργίας αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί Λέσβου.

Την απεργία συνεχίζουν παρακολουθώντας τις εξελίξεις κεντρικά, οι ιδιοκτήτες ταξί Μυτιλήνης.

Η λήξη της απεργίας από την πλευρά των αγοραίων έχει δημιουργήσει "ψυχροπολεμικό" κλίμα. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του συνδέσμου ταξί Μυτιλήνης Παναγιώτη Σπανού. "Σε μια μάχη υπάρχουν πολεμιστές, υπάρχουν και λιποτάκτες" είπε.

Έσπασαν την απεργία σε Ρόδο και Κω

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, υπό το βάρος της τουριστικής κίνησης που υπάρχει στο νησί. Παρόμοια απόφαση είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες και οι ιδιοκτήτες ταξί της Κω.

Ο υπουργός Μεταφορών, πάντως, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει, μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει». Ο Γιάννης Ραγκούσης δέχθηκε εσωκομματικά πυρά από τη Βάσω Παπανδρέου και από την Τόνια Αντωνίου, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Μεταφορών. Βολές εναντίον του κ. Ραγκούση εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Προσκλήσεις προς τους παραβάτες του ΚΟΚ

Εν τω μεταξύ, προσκλήσεις προς 600 ιδιοκτήτες ταξί να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις Μεταφορών για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που διαπίστωσαν τα αστυνομικά όργανα, απέστειλαν την Τρίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από τον σχηματισμό δικογραφιών. Οι προσκλήσεις απεστάλησαν μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων και σήμερα, Τετάρτη, θα αποσταλούν άλλες 2.000.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της πρόσκλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για ένα έτος.

Εκατό δικογραφίες για 7.568 ιδιοκτήτες ταξί

Στις εκατό έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί εις βάρος ιδιοκτητών ταξί κατά το χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 02-08-2011, σε πανελλαδικό επίπεδο, εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Οι τριάντα έξι έχουν υποβληθεί ήδη στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα.

Επιπλέον, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: Newpost.gr/Το Βήμα

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr