ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η κρίσιμη συνέλευση για το μέλλον της «Δωδώνη»

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 12:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αναβλήθηκε η κρίσιμη συνέλευση για το μέλλον της «Δωδώνη»
Facebook Twitter Whatsapp
Ανεβλήθη η σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της "Δωδώνης" και, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία Μιχάλης Τζίμας, μόνο ως "νίκη" μπορούν να εκλάβουν την εξέλιξη αυτή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την τροποποίηση του άρθρου 8 του καταστατικού της εταιρείας, αφού, όπως λένε, εάν αλλάξει, αυτομάτως ανοίγει η πόρτα για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή.
Ανεβλήθη η σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της "Δωδώνης" και, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία Μιχάλης Τζίμας, μόνο ως "νίκη" μπορούν να εκλάβουν την εξέλιξη αυτή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την τροποποίηση του άρθρου 8 του καταστατικού της εταιρείας, αφού, όπως λένε, εάν αλλάξει, αυτομάτως ανοίγει η πόρτα για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή. "Μας ενημέρωσαν αργά χθες το βράδυ για την αναβολή της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης. Πήραν φαίνεται το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας", δήλωσε ο κ. Τζίμας.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι δεν εφησυχάζουν και παραμένουν επί ποδός, περιμένοντας την επόμενη κίνηση του μεγαλομετόχου, της ATEbank, που κατέχει το 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, το άρθρο 8 του καταστατικού της εταιρείας συνιστά την τελευταία γραμμή άμυνας για τους συνεταιριστές, τους κτηνοτρόφους, αλλά κι όλους όσοι αντιδρούν στην είσοδο ιδιώτη στη Δωδώνη, δεδομένου ότι υποχρεώνει την ATE, σε περίπτωση που θελήσει να αποχωρήσει, να μεταβιβάσει τις μετοχές της στους άλλους μετόχους-συνεταιρισμούς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr