ΕΛΛΑΔΑ

«Λουκέτο» σε εφορίες- Στα ΚΕΠ οι πολίτες

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2011, 07:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Λουκέτο» σε εφορίες- Στα ΚΕΠ οι πολίτες
Facebook Twitter Whatsapp
Το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων εφοριών θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών από την ερχόμενη εβδομάδα με τις πρώτες 20 εφορίες να συγχωνεύονται σε 10. Πρόκειται για το σχέδιο εκσυγχρονισμού των εφοριών, με το οποίο όπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα θα περιοριστούν σε 30 μεγάλες εφορίες με αντικείμενο κυρίως το ελεγκτικό έργο.
Το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων εφοριών θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών από την ερχόμενη εβδομάδα με τις πρώτες 20 εφορίες να συγχωνεύονται σε 10. Πρόκειται για το σχέδιο εκσυγχρονισμού των εφοριών, με το οποίο όπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα θα περιοριστούν σε 30 μεγάλες εφορίες με αντικείμενο κυρίως το ελεγκτικό έργο. Με βάση το σχέδιο αυτό, οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται για όλες τις υποθέσεις τους είτε ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Έτσι, οι εφορίες που θα απομείνουν θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ενδεικτικό είναι ότι από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ εσόδων που εισπράχθηκαν το 2010, τα 22,77 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν από 20 ΔΟΥ, ενώ αντίθετα οι 78 ΔΟΥ που βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης από άποψη εσόδων εισέπραξαν μόλις 464 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, με την αποδέσμευση υπαλλήλων από τις Δ.Ο.Υ που καταργούνται, το οικονομικό επιτελείο θα μπορεί να συγκροτεί ειδικά συνεργεία ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ αναμένεται ότι ένας αριθμός υπαλλήλων θα μεταταγούν από τις εφορίες στα ΚΕΠ με αντικείμενο την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr