ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται οι αυθαίρετες κατασκευές από τους δημόσιους χώρους

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2011, 19:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται οι αυθαίρετες κατασκευές από τους δημόσιους χώρους
Facebook Twitter Whatsapp
Το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσιους χώρους, από το ιστορικό κέντρο της πόλης, έδωσε με ομόφωνη απόφαση της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσιους χώρους, από το ιστορικό κέντρο της πόλης, έδωσε με ομόφωνη απόφαση της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης η αρχή θα γίνει από την διατηρητέα αγορά Άθωνος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν σε αποξήλωση και καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστο χώρο που έχει καταληφθεί παράνομα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη «παρόμοια απόφαση λαμβάνεται για πρώτη φορά και θα ισχύει ως πυξίδα για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις».

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να αποτελέσει αφετηρία για την σταδιακή απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το χαρακτηρισμένο «ιστορικό κέντρο» της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr