ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Το ποδήλατο μπαίνει στη ζωή των δημοτών της πόλης

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2011, 13:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τρίπολη: Το ποδήλατο μπαίνει στη ζωή των δημοτών της πόλης
Facebook Twitter Whatsapp
Στη δράση του υπουργείου Υγείας "Το ποδήλατο στη ζωή μας", εντάχθηκε ο δήμος Τρίπολης.
Στη δράση του υπουργείου Υγείας "Το ποδήλατο στη ζωή μας", εντάχθηκε ο δήμος Τρίπολης. Η δράση αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γνωριμία των πολιτών με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.

Εντάσσεται στο πλαίσιο καταπολέμησης και πρόληψης όλων εκείνων των νοσημάτων που σχετίζονται με την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης και των καταχρήσεων, προάγοντας παράλληλα το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης ψυχαγωγίας και άθλησης για όλη την οικογένεια.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος γίνεται φορέας διαχείρισης των ποδηλάτων, διατηρώντας την υποχρέωση φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού. Επίσης, φέρει την υποχρέωση χάραξης προτεινόμενων ασφαλών διαδρομών, προσβάσιμων από όλες τις ηλικίες. Στο δήμο θα παραχωρηθούν 100 ποδήλατα με ειδική σήμανση του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι η ένταξη του δήμου Τρίπολης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, επιτεύχθηκε μετά από συνεργασία του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του δημοτικού συμβούλου, ιατρού, Κωνσταντίνου Τζιούμη, με τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστο Αηδόνη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr