ΕΛΛΑΔΑ

Προσεχώς... σκουπίδια

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2011, 11:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προσεχώς... σκουπίδια
Facebook Twitter Whatsapp
Αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί με το θέμα των συμβασιούχων στον Δήμο Αθηναίων μετά την άκαρπη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Γ. Καμίνη και του αρμόδιου υπουργού Χ. Καστανίδη.
Αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί με το θέμα των συμβασιούχων στον Δήμο Αθηναίων μετά την άκαρπη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Γ. Καμίνη και του αρμόδιου υπουργού Χ. Καστανίδη. Ο Υπουργός Εσωτερικών εμφανίσθηκε αρνητικός στο να υπάρξει σε νομοθετική ρύθμιση, καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κακό προηγούμενο για όλους τους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Σύμφωνα με το real.gr, η εξέλιξη αυτή απειλεί με κατάρρευση πολλές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, όπως είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρόνοιας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, στην καθαριότητα εργάζονται 750 συμβασιούχοι, από τους οποίους οι 120 θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους εντός του Αυγούστου. Εντός του έτους λήγουν και οι συμβάσεις 456 συμβασιούχων που εργάζονται στις υπηρεσίες πρόνοιας. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις καλοκαιρινές άδειες που έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης, γι΄αυτό το θέμα, είχε συνάντηση με τους βουλευτές της Α΄ Αθήνας, τους οποίους ενημέρωσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, «για την αρνητική απάντηση του υπουργού σε ό,τι αφορά την πρόταση που είχε διατυπώσει για το ζήτημα των συμβασιούχων». Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να πειστούν οι βουλευτές να αναλάβουν οι ίδιοι νομοθετική πρωτοβουλία για την παραμονή των συμβασιούχων στον Δήμο.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνεται ακόμη ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η συμπαράσταση των βουλευτών της Α΄ Αθήνας στο αίτημα του Δήμου Αθηναίων για σχετική νομοθετική ρύθμιση», Κατόπιν τούτου, «η δημοτική αρχή θα ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες της, τη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στον Δήμο για το θέμα των συμβασιούχων».

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr