ΕΛΛΑΔΑ

Nαύπλιο: Στους πρόποδες δύο φρουρίων

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2011, 09:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nαύπλιο: Στους πρόποδες δύο φρουρίων
Facebook Twitter Whatsapp
Θεωρείται μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδος και αποτελεί έναν μοναδικό κοντινό προορισμό διακοπών. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου ανοίγει τις πόρτες της στους ταξιδιώτες για να γνωρίσουν τη γραφικότητά της αλλά και τα πλούσια ιστορικά της στοιχεία.
Θεωρείται μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδος και αποτελεί έναν μοναδικό κοντινό προορισμό διακοπών. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου ανοίγει τις πόρτες της στους ταξιδιώτες για να γνωρίσουν τη γραφικότητά της αλλά και τα πλούσια ιστορικά της στοιχεία. Γιατί να πας

Το Ναύπλιο εξυπηρετεί όλα τα γούστα, αφού συνδυάζει τον κοσμοπολίτικο αέρα με τη ρομαντικότητα και το κλασσικό με το  σύγχρονο στοιχείο. Θεωρούνταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και είναι ένας προορισμός αρκετά κοντά στο κέντρο της Αθήνας, για γρήγορες αποδράσεις.


Που να μείνεις

Παραδοσιακός ξενώνας Αέτωμα (πλατεία Αγ. Σπυρίδωνος 2, Ναύπλιο) τηλ.:  27520 27373 (www.aetoma.gr)

Ανδρομέδα Pansion (Yψηλάντου 13 Ναύπλιο) τηλ:  27520 96480 (www.andromeda-pension.com)

Aδιάντη boutique Hotel (Όθωνος 31, Ναύπλιο) τηλ: 27520 22073 (www.hotel-adiandi.com)


Που να φας

Αγνάντι - Εστιατόριο (κέντρο Ναυπλίου) τηλ.: (27520) 29332

Ο Δημήτρης - Ψαροταβέρνα (κέντρο Ναυπλίου) τηλ.: (27520) 92125

ΕΛΛΑΣ - Εστιατόριο (Πλ. Συντάγματος 1 - Ναύπλιο) τηλ.: (27520) 27278


Αξιοθέατα

Δύο από τα πιο δημοφιλή και υψηλής επισκεψιμότητας αξιοθέατα στην περιοχή του Ναυπλίου είναι αδιαμφισβήτητα τα φρούρια Παλαμήδι και Μπούρτζι. Η ύπαρξή τους χρονολογείται από τα χρόνια της Αρχαιότητας ακόμη, όταν χρησιμοποιούνταν ως τα κύρια αμυντικά του Ναυπλίου και κράταγαν έξω από τα τείχη της πόλης τον «εχθρό». Το Μπούρτζι έχει μείνει γνωστό στην ιστορία ως το «νησί - φρούριο» και οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν με ειδικά καραβάκια, ενώ σε ό, τι αφορά το Παλαμήδι ήταν ένα φρούριο απόρθητο, με μεγάλη ιστορική σημασία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr