ΕΛΛΑΔΑ

Με «λουκέτο» απειλούνται τα μισά ΚΕΠ

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2011, 15:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με «λουκέτο» απειλούνται τα μισά ΚΕΠ
Facebook Twitter Whatsapp
Τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΕΠ, λόγω της λήξης των συμβάσεών τους, ήταν το θέμα που συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ.
Τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΕΠ, λόγω της λήξης των συμβάσεών τους, ήταν το θέμα που συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ. Ειδικότερα, 460 από τα 1081 ΚΕΠ που λειτουργούν, κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε αδυναμία λειτουργίας, ή σε υπολειτουργία, τους επόμενους μήνες, λόγω λήξης των συμβάσεων των απασχολούμενων σε αυτά.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τον υφυπουργό να αναγνωρισθεί μισθολογικά και βαθμολογικά η προϋπηρεσία που είχαν στα ΚΕΠ, προ της πρόσληψής τους ως μονίμων υπαλλήλων, καθώς και να μην αναθέτουν οι Δήμαρχοι στους υπαλλήλους των ΚΕΠ καθήκοντα που δεν τους αναλογούν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός τόνισε ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος και ότι η Κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Επίσης, ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ και ότι το Υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μία σκληρή πραγματικότητα, με τις συμβάσεις να λήγουν η μία μετά την άλλη και με τις ανάγκες λειτουργίας να πιέζουν.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν διεκπεραιωθεί από το σύνολο των ΚΕΠ συνολικά, περισσότερες από 1,9 εκατ. υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr