ΕΛΛΑΔΑ

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις στους οφειλέτες δίνουν «ανάσα» στον ΟΑΕΕ

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2011, 12:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις στους οφειλέτες δίνουν «ανάσα» στον ΟΑΕΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη έως 25.000 ευρώ ώστε ν' αρχίσουν να καταβάλλουν στο Ταμείο "ζεστό" χρήμα και να τον βγάλουν από την ταμειακή ασφυξία η οποία έχει προκληθεί λόγω της ύφεσης και του "λουκέτων" βρίσκονται από χθες στα χέρια του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη έως 25.000 ευρώ ώστε ν' αρχίσουν να καταβάλλουν στο Ταμείο "ζεστό" χρήμα και να τον βγάλουν από την ταμειακή ασφυξία η οποία έχει προκληθεί λόγω της ύφεσης και του "λουκέτων" βρίσκονται από χθες στα χέρια του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη. Μεταξύ άλλων προτείνονται περισσότερες διμηνιαίες δόσεις και έκπτωση για χρέη έως 25.000 ευρώ, ώστε να μπει και στο Ταμείο άμεσα ζεστό χρήμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τους «Έθνους», τις ρυθμίσεις, που θα έχουν τον χαρακτήρα "ασφαλιστικής περαίωσης", πρότειναν με υπόμνημα προς τον κ. Κουτρουμάνη οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος και της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, τονίζοντας ότι τόσο ο ΟΑΕΕ όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μπει σε έναν "φαύλο κύκλο" αδυναμίας πληρωμών.

Με δεδομένη αφενός τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των οικονομικών του ΟΑΕΕ, αφού οι ενεργοί ασφαλισμένοι έχουν μειωθεί στους 700.000 και από αυτούς μόνον οι 540.000 είναι ταμειακώς εντάξει, και αφετέρου τις ασφυκτικές συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν στην αγορά, οι δύο οργανώσεις ζητούν τη λήψη των παρακάτω μέτρων διευκόλυνσης των οφειλετών:

Για οφειλές έως 25.000 ευρώ, χωρίς τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, η αποπληρωμή να γίνεται σε περισσότερες ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν το 20% της τρέχουσας εισφοράς και με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών.

Επιπλέον να δοθεί για τρία χρόνια η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερων μέχρι και δύο ασφαλιστικών κατηγοριών, με «τίμημα" την αντίστοιχη απομείωση της σύνταξης λόγω της χαμηλότερης εισφοράς.

Μετά το πέρας της τριετίας, ο οφειλέτης θα έχει δικαίωμα να επανέρχεται στο προβλεπόμενο ασφαλιστικό κλιμάκιο, ενώ θα μπορεί να αντισταθμίσει μελλοντικά τις επιπτώσεις στο ύψος της σύνταξής του, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές.

Για τους οφειλέτες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών στην περίπτωση εξόφλησης σε τρεις διμηνιαίες δόσεις ή έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών στην περίπτωση εξόφλησης σε περισσότερες διμηνιαίες δόσεις.
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr