ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι τουρίστες «ψήφισαν» φέτος Ελλάδα

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2011, 12:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περισσότεροι τουρίστες «ψήφισαν» φέτος Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Διψήφιο ποσοστό αγγίζει η άνοδος στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος κλείνοντας στο 9,95% σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι και πλέον ο στόχος είναι όλο και ψηλότερα, αφού οι αρχικές εκτιμήσεις για το 10% φαίνεται να «κλειδώνει».
Διψήφιο ποσοστό αγγίζει η άνοδος στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος κλείνοντας στο 9,95% σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι και πλέον ο στόχος είναι όλο και ψηλότερα, αφού οι αρχικές εκτιμήσεις για το 10% φαίνεται να «κλειδώνει». Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τα οποία προέρχονται από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, το επτάμηνο του 2011 αφίχθησαν συνολικά 6.458.612 αλλοδαποί τουρίστες, έναντι 5.874.144 που ήσαν πέρυσι.

Στην κούρσα της ανόδου του τουριστικού ρεύματος φέτος εξακολουθούν να ηγούνται, πάντα σε ό,τι αφορά τα ποσοστά, η Ρόδος και η Κως, με το νησί των Ιπποτών να πετυχαίνει άνοδο των αφίξεων στο επτάμηνο 28,2% και το νησί του Ιπποκράτη άνοδο 26,2%. Σημαντικά ποσοστά ανόδου εμφανίζουν επίσης το Ηράκλειο με 14,4%, τα Χανιά με 8,52% αλλά και η Θεσσαλονίκη με 11,77%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τα τουριστικά έσοδα, σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία τα έχει απόλυτη ανάγκη. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με μια αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr