ΕΛΛΑΔΑ

Διορίσθηκαν έξι βοηθοί Συνήγοροι του Πολίτη

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2011, 14:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διορίσθηκαν έξι βοηθοί Συνήγοροι του Πολίτη
Facebook Twitter Whatsapp
Έξι βοηθοί συνήγοροι ανά θεματική ενότητα στον «Συνήγορο του Πολίτη», διορίστηκαν με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα, ύστερα από πρόταση της Συνηγόρου του Πολίτη, Καλλιόπης Σπανού.
Έξι βοηθοί συνήγοροι ανά θεματική ενότητα στον «Συνήγορο του Πολίτη», διορίστηκαν με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα, ύστερα από πρόταση της Συνηγόρου του Πολίτη, Καλλιόπης Σπανού. Πρόκειται για τους:

* Βασίλη Καρύδη, νομικός - εγκληματολόγο, ειδικό σε θέματα μετανάστευσης, σωφρονιστικού συστήματος και μέτρησης της εγκληματικότητας, καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αρμοδιότητα στον κύκλο εργασίας «Δικαιώματα του Ανθρώπου».

* Γιάννη Σακέλλη, οικονομολόγο, ειδικό σε θέματα κοινωνικής δημογραφίας, οικονομικής εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Κοινωνική Προστασία».

* Ιωάννη Σαγιά, οικονομολόγο με ειδίκευση σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού του χώρου σε αστικό και περιφερειακό επίπεδο, επίκουρο καθηγητή Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Ποιότητα ζωής».

 * Μαίρη Κοτρωνιά, νομικό, τ. προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με εμπειρία σε θέματα διοικητικού εκσυγχρονισμού και σχέσεις κράτους - πολιτών, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Σχέσεις κράτους - πολίτη».

* Γεώργιο Μόσχο, νομικό - εγκληματολόγο, ειδικό σε θέματα ανήλικων παραβατών, κοινωνικά αποκλεισμένων νέων και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, συνιδρυτή της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων "ΑΡΣΙΣ", με αρμοδιότητα στον κύκλο «Δικαιώματα του παιδιού».

* Σταματίνα Γιαννακούρου, νομικό, ειδική σε θέματα εργατικού δικαίου και ισότητας των φύλων, με προϋπηρεσία στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Ισότητα των φύλων».

Η θητεία των έξι βοηθών Συνηγόρων είναι έως τη λήξη της θητείας της Συνηγόρου του Πολίτη, στις 20 Φεβρουαρίου του 2012.

Ο υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, επισημαίνοντας ότι «η συνέχιση της ανάδειξης των προβλημάτων της Διοίκησης που επιβαρύνουν τον πολίτη, με αξιόπιστο τρόπο από τον "Συνήγορο του Πολίτη", αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη βελτίωση του κράτους και της λειτουργικότητάς του, αφού οριοθετεί και το πλαίσιο αναγκαίων αλλαγών».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr