ΕΛΛΑΔΑ

«Δώρο» ζωής από έναν 42χρονο κι έναν 54χρονο

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2011, 16:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Δώρο» ζωής από έναν 42χρονο κι έναν 54χρονο
Facebook Twitter Whatsapp
Δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους χάρισαν με το θάνατό τους ένας 42χρονος κι ένας 54χρονος, που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία των Σερρών και της Καβάλας αντίστοιχα.
Δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους χάρισαν με το θάνατό τους ένας 42χρονος κι ένας 54χρονος, που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία των Σερρών και της Καβάλας αντίστοιχα. Παρά τη θλίψη τους, οι συγγενείς του 42χρονου και του 54χρονου αποφάσισαν να προβούν σε δωρεά οργάνων, χάρη στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αλυσίδα μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος εξαίρει τη συγκινητική, όπως τονίζει, στάση των συγγενών των δύο δωρητών, "οι οποίοι μέσα στην αμέτρητη οδύνη τους είχαν το μεγαλείο να σκεφθούν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να δωρίσουν ζωή μέσα από τον θάνατο του προσφιλούς τους".

Συγχαίρει δε το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των παραπάνω νοσοκομείων, καθώς και τους μεταμοσχευτές που, όπως τονίζεται, δεν έλαβαν τις άδειές τους για να διατηρήσουν τα τμήματά τους ετοιμοπόλεμα.

"Με τέτοιους ανθρώπους, ευαίσθητους - συνεπείς - ορκισμένους στο καθήκον, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα ξεκολλήσει από τη θέση του ουραγού ως προς τις μεταμοσχεύσεις ανάμεσα σε όλα τα κράτη της ΕΕ", υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr