ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας για ανήλικους παραβάτες ο Δήμος Χανίων

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 11:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας για ανήλικους παραβάτες ο Δήμος Χανίων
Facebook Twitter Whatsapp
Την ένταξη του δήμου Χανίων στους φορείς παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.
Την ένταξη του δήμου Χανίων στους φορείς παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της αντιδημάρχου Χρυσούλας Χατζηδάκη και μετά από αίτημα της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η κ. Χατζηδάκη ήδη ο δήμος έχει κινήσει τις διαδικασίες ένταξης ατόμων σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας διευκρινίζοντας ότι οι απασχολούμενοι σε αυτά είναι ήδη περίπου 15.

Μεταξύ αυτών, δύο ανήλικοι που απασχολούνται ο ένας σε διοικητική υπηρεσία και ο άλλος στην υπηρεσία πρασίνου.

Η υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων Χανίων ζήτησε από τον Δήμο Χανίων να εξετάσει πέραν από την υπηρεσία πρασίνου και άλλους τομείς απασχόλησης ανηλίκων στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 3189/2003.

Όπως επεσήμανε η κ. Χατζηδάκη "για την εφαρμογή των αναμορφωτικών και θεραπευτικών μέτρων που προβλέπονται στη νομοθεσία (ν. 3189/2003), είναι απαραίτητη η αξιοποίηση και ενίσχυση των φορέων της κοινότητας και ειδικότερα, προγραμμάτων εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, κοινωφελούς εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης και υποστήριξης της εργασιακής ένταξης".

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση προκειμένου να υποβληθεί αίτηση από τον δήμο για την ένταξη του, στους φορείς παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες (ν. 3189/2003) στους τομείς, υγείας και πρόνοιας πολιτισμού και αθλητισμού, διοικητική υπηρεσία και υπηρεσία πληροφορικής.

Όπως είπε η κ. Χατζηδάκη η διάταξη αφορά άτομα που έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα.

Ο ενδιαφερόμενος μέσω δικηγόρου απευθύνεται στο δήμο αν επιθυμεί την προσφορά κοινωφελούς εργασίας.

Η απόφαση του δήμου γνωστοποιείται στις δικαστικές αρχές που έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν την ποινή σε κοινωφελή εργασία.

Η όλη διαδικασία της απασχόλησης παρακολουθείται από επιμελητή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr