ΕΛΛΑΔΑ

Στις 31 οι δικογραφίες για παραβάσεις σε πρατήρια καυσίμων και ιατρεία

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 16:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις 31 οι δικογραφίες για παραβάσεις σε πρατήρια καυσίμων και ιατρεία
Facebook Twitter Whatsapp
Στις 31 ανέρχεται ο αριθμός των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε ένα τριήμερο από τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας, ύστερα από καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 και αφορούν παραβάσεις σε καταστήματα, ιατρεία και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Στις 31 ανέρχεται ο αριθμός των δικογραφιών που σχηματίστηκαν σε ένα τριήμερο από τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας, ύστερα από καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 και αφορούν παραβάσεις σε καταστήματα, ιατρεία και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες πολιτών στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών 11012, από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε έντεκα καταστήματα σε παραλιακές περιοχές του νομού Αττικής, σε έξι καταστήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε επτά καταστήματα σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής.

 Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν συνολικά 21 φορολογικές παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, αθεώρητα δελτία αποστολής, άλλες παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καθώς και οκτώ παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων για στέρηση αδειών λειτουργίας και αδειών εργασίας.

 Από τρεις ελέγχους σε ιατρεία της Αττικής, προέκυψαν, σε ένα απ' αυτά, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και μη ενημέρωση βιβλίων επίσκεψης ασθενών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται στα βιβλία εσόδων-εξόδων και σε μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.

Από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Αττικής διαπιστώθηκε η χρήση ταμειακής μηχανής χωρίς να έχει θεωρηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ και παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για μη τήρηση προβλεπόμενων βιβλίων, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων για τα καύσιμα του πρατηρίου, σύμφωνα με τον Τελωνειακό Κώδικα.

 Αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πρόκειται να διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ιατρεία σε όλη την Ελλάδα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση των προανακρίσεων, θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

 Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για να κινήσουν διοικητικές διαδικασίες επιβολής των σχετικών προστίμων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr