ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 16:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό
Facebook Twitter Whatsapp
Πρόστιμα ύψος 2.293.500 ευρώ για μη καταχώρηση απασχολούμενων στο Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων επιβλήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ), η οποία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.
Πρόστιμα ύψος 2.293.500 ευρώ για μη καταχώρηση απασχολούμενων στο Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων επιβλήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ), η οποία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011 διενεργήθηκαν από την ΕΥΠΕΑ 2.957 έλεγχοι επιχειρήσεων, με το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας να κυμαίνεται στο 35%.

Η εφαρμογή διπλάσιου προστίμου σε υπότροπους εργοδότες αποτελεί ένα ακόμα μέτρο για τη συμμόρφωση των παρανομούντων εργοδοτών.

Κλιμάκια της υπηρεσίας επισκέπτονται σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους τα τουριστικά θέρετρα με ελέγχους κύρια των εποχιακών επιχειρήσεων (εστιατόρια - μπαρ - κλαμπ - καφετέριες - μεζεδοπωλεία - νυκτερινά κέντρα - ξενοδοχεία - τουριστικά λεωφορεία - θαλάσσια σπορ - εκμ/ση ομπρελοκαθισμάτων - τουριστικά γραφεία), επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους αναπόγραφους εργοδότες να παραλάβουν άμεσα το Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε όλους τους υπόλοιπους απογεγραμμένους εργοδότες την ορθή τήρησή του για αποφυγή των συνεπειών του Νόμου εισφοροδιαφυγή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr