ΕΛΛΑΔΑ

Μικρότερες και... λιγότερες συντάξεις!

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2011, 15:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μικρότερες και... λιγότερες συντάξεις!
Facebook Twitter Whatsapp
Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει και άλλο το κόστος του ασφαλιστικού.
Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει και άλλο το κόστος του ασφαλιστικού. Και, αυτή τη φορά, δε θα κόψει μόνο τμήμα των συντάξεων, αλλά και ολόκληρες συντάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει ζητήσει τον δραστικό περιορισμό των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας, καθώς και κάθε είδους πρόωρης σύνταξης. Στόχος είναι όχι απλά οι συνταξιούχοι να παίρνουν λιγότερα, αλλά και ο αριθμός τους να μειωθεί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας τα κρίτηρια για την καταβολή του θα είναι αυστηρότερα. Πλέον στο συνολικό ετήσιο εισόδημα θα προσμετράται και αυτό που φορολογείται με ειδικό τρόπο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση συντάξεων γήρατος και θανάτου ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr