ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις εργαζομένων μέσω υπόδικης ΜΚΟ στο δήμο Νίκαιας

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2011, 09:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προσλήψεις εργαζομένων μέσω υπόδικης ΜΚΟ στο δήμο Νίκαιας
Facebook Twitter Whatsapp
Σοβαρές καταγγελίες για επιχείρηση πρόσληψης εργαζομένων από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέσω υπόδικης ΜΚΟ κάνει η «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη».
Σοβαρές καταγγελίες για επιχείρηση πρόσληψης εργαζομένων από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέσω υπόδικης ΜΚΟ κάνει η «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή της προς το δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, η Αστική Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος», με την οποία ο δήμος πρόκειται να υπογράψει συμφωνία για την πρόσληψη 468 εργαζομένων, είναι ανάμεσα στις 528 ΜΚΟ που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών και για τις οποίες η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας διέταξε άμεση προανακριτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ.

Το πόρισμα καθυστερεί ανεξήγητα

«Μέχρι σήμερα βέβαια δεν έχει δημοσιευθεί το πόρισμα της έρευνας και δεν ξέρουμε αν αυτό γίνεται επίτηδες ή αν για κάποιους δικούς τους «ανεξήγητους» λόγους, καθυστερούν τα αποτελέσματα. Είναι όμως απαράδεκτο να επιτρέπεται σε μια ΜΚΟ, που εκκρεμούν σε βάρος της τόσο σοβαρές κατηγορίες, να παίρνει μέρος σε δημόσια προγράμματα και να διεκδικεί ποσά από τις κρατικές επιχορηγήσεις», σημειώνει η «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη».

«Οι έννοιες «διαφάνεια» και «νομιμότητα» δεν ερμηνεύονται κατά πως μας βολεύει κάθε φορά και αυτό αφορά στη δημοτική Αρχή αλλά και στην κυβέρνηση. Πρέπει να μας δώσουν καθαρές εξηγήσεις όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για αυτή την περίεργη συνεργασία τους», υπογραμμίζει.

Προσθέτει, δε, ότι «ο λαός της Νίκαιας και του Ρέντη δεν ανέχεται την διαπλοκή».







Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr