ΕΛΛΑΔΑ

Για «e- μπάχαλο» στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση προειδοποιεί ο Τζωρτζάκης

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2011, 15:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Για «e- μπάχαλο» στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση προειδοποιεί ο Τζωρτζάκης
Facebook Twitter Whatsapp
Tις δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο δημόσιο, περιέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Τζωρτζάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Tις δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο δημόσιο, περιέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Τζωρτζάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Θα χαρακτήριζα με τρία "Α" την κατάσταση που επικρατεί. Το πρώτο "Α" είναι άγνοια, ο πολύς κόσμος δεν ξέρει τι είναι. Το δεύτερο είναι αδιαφορία και το τρίτο, που είναι το πιο επικίνδυνο, είναι η αντίδραση από ανθρώπους που θέλουν να κρατούν δεσμευμένο τον Έλληνα πολίτη για να δημιουργούν τις πελατειακές τους σχέσεις», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, πως θα επέλθει μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ακουμπάει οπουδήποτε δούμε το "e" μπροστά, δηλαδή ηλεκτρονικές προμήθειες, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονική υγεία κλπ.».

Επισήμανε, ακόμη, πως στόχος του είναι να φθάσει η χώρα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά πρόσθεσε:

«Το ηλεκτρονικό κομμάτι, για να μπορέσει να δουλέψει, χρειάζεται να αλλάξουμε και τις εσωτερικές διαδικασίες του ίδιου του κράτους, γιατί αν πάμε να βάλουμε στο μπάχαλο μπροστά το "e", πάλι "e -μπάχαλο" θα είναι και δεν αλλάζει τίποτα. Ο πρώτος στόχος είναι η μείωση του σπάταλου κράτους και ο δεύτερος είναι καλύτερες υπηρεσίες προς τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr