ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Βραβεύτηκαν μαθητές για τις διεθνείς διακρίσεις στα Μαθηματικά

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 12:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τρίκαλα: Βραβεύτηκαν μαθητές για τις διεθνείς διακρίσεις στα Μαθηματικά
Facebook Twitter Whatsapp
Τρεις Τρικαλινούς μαθητές για τις μεγάλες και μοναδικές διακρίσεις που πέτυχαν σε Εθνικούς, Βαλκανικούς και Παγκόσμιους Μαθηματικούς διαγωνισμούς και διοργανώσεις καθώς και το Παράρτημα Νομού Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τις μεγάλες επιτυχίες και την συνεχή προσφορά του, βράβευσε σήμερα ο δήμος Τρικκαίων. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων.
Τρεις Τρικαλινούς μαθητές για τις μεγάλες και μοναδικές διακρίσεις που πέτυχαν σε Εθνικούς, Βαλκανικούς και Παγκόσμιους Μαθηματικούς διαγωνισμούς και διοργανώσεις καθώς και το Παράρτημα Νομού Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τις μεγάλες επιτυχίες και την συνεχή προσφορά του, βράβευσε σήμερα ο δήμος Τρικκαίων. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων. Από τους μαθητές βραβεύτηκε ο Παναγιώτης Λώλας, ο οποίος στην 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, έλαβε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (συμμετείχαν 105 χώρες απ’ όλο το κόσμο).

Στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στο Ιάσιο της Ρουμανίας, έλαβε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στους Μεσογειακούς Μαθηματικούς αγώνες της Αθήνας, έλαβε την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ενώ στον 28ο Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό «Αρχιμήδης», που διεξήχθη στην Αθήνα, έλαβε την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αυτές είναι παγκοσμίως μοναδικές επιτυχίες αν λάβουμε υπόψη μας, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος η Βάσω Κάκλα ότι ο Παναγιώτης Λώλας συναγωνιζόταν διαρκώς με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερούς του ( ως μαθητής της Α΄ λυκείου). Επίσης στην ίδια τελετή βραβεύτηκε και η Νικολέτα Αναγνώστου.

Η Νικολέτα Αναγνώστου στη 15η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στη Λάρνακα της Κύπρου, έλαβε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η ίδια στον 28ο Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό «Αρχιμήδης», που διεξήχθη στην Αθήνα, έλαβε την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τέλος βραβεύτηκε και ο Θεόδωρος Αναγνώστου.

Ο Θεόδωρος Αναγνώστου στη 15η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στη Λάρνακα της Κύπρου, έλαβε τη τέταρτη θέση και εύφημη μνεία (για πρωτότυπη λύση που πρότεινε σε άσκηση).

Στον 28ο Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό «Αρχιμήδης», που διεξήχθη στην Αθήνα, έλαβε την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Οι προαναφερόμενοι μαθητές το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν μέλη των δύο εξαμελών Εθνικών Μαθηματικών Ομάδων (‘μικροί’ - ‘μεγάλοι’) και τίμησαν με τις εξαιρετικές διακρίσεις τους τη χώρα μας, το δήμο Τρικκαίων και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ανοίγοντας, μπροστά τους τις θύρες ενός λαμπρού μέλλοντος, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους, σημείωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας.