ΕΛΛΑΔΑ

Νέες μονάδες στο ΕΣΥ για χορήγηση υποκατάστατων σε εξαρτημένους

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 14:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες μονάδες στο ΕΣΥ για χορήγηση υποκατάστατων σε εξαρτημένους
Facebook Twitter Whatsapp
Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή, τη λειτουργία τους 10 νέες μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΟΚΑΝΑ.
Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή, τη λειτουργία τους 10 νέες μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΟΚΑΝΑ. Περίπου 200 ασθενείς, με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους, κατανεμήθηκαν στα νοσοκομεία Κωνσταντοπούλειο-«Αγία Όλγα», Γ.Ν. Αλεξάνδρα, Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φέμιγκ», Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός», Γ.Ν. Αττικής «ΚΑΤ» και Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο».

Στα νοσοκομεία Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο», Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Σπηλιοπούλειο» και ΙΚΑ Πατησίων θα λειτουργήσουν μονάδες συνταγογράφησης για τους χρήστες.

Τα περίπου 200 άτομα, που ξεκινούν σήμερα τη θεραπεία τους, κλήθηκαν από τη λίστα αναμονής, σεβόμενα απόλυτα την προτεραιότητα και τα κριτήρια εξαίρεσης.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας, οι μονάδες στελεχώθηκαν με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτές. Η επιλογή του προσωπικού έγινε κατά προτεραιότητα από τους εργαζόμενους στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ, με τη συμμετοχή του προσωπικού από τα νοσοκομεία, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Στη Θεσσαλονίκη, προστέθηκε σήμερα η έκτη κατά σειρά μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424 ΓΣΝΕ», με την προσέλευση των πέντε πρώτων ασθενών.

«Η έναρξη των μονάδων αυτών σηματοδοτεί μια μέρα ανακούφισης για την ευαίσθητη ομάδα των εξαρτημένων ατόμων που περιμένουν εδώ και χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι, "στη λίστα των μελλοθανάτων"», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.