ΕΛΛΑΔΑ

Σπυρόπουλος: «Τα ταμεία αντέχουν»

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 16:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπυρόπουλος: «Τα ταμεία αντέχουν»
Facebook Twitter Whatsapp
«Τα ταμεία αντέχουν. Γιατί να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αφού 6 μήνες τώρα στο ίδιο ερώτημα απαντώ κάθε φορά τα καταφέρνουμε και αντέχουμε μέσα από περικοπές δαπανών κυρίως και σπαταλών και μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
«Τα ταμεία αντέχουν. Γιατί να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αφού 6 μήνες τώρα στο ίδιο ερώτημα απαντώ κάθε φορά τα καταφέρνουμε και αντέχουμε μέσα από περικοπές δαπανών κυρίως και σπαταλών και μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Αναφορικά με τη ρύθμιση χρεών για ασφαλιστικές εισφορές σημείωσε ότι «Αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων αν ενταχθούν στη ρύθμιση. Έγινε υπενθύμιση ότι υπάρχει αναστολή εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων μέχρι 31-12-12 για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν και μάλιστα για αυτές που θα ενταχθούν μέχρι τέλη του Οκτώβρη δίνεται για ένα παραπάνω κίνητρο ότι μειώνονται κατά 20% οι πρόσθετες επιβαρύνσεις. Με αυτή την ρύθμιση έχουμε ήδη μια είσπραξη η οποία σε μηνιαία βάση ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος μας είναι να την φτάσουμε στα 100».

Ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική για όσους υπαλλήλους σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με αφορμή την εφεδρεία ή τις πιθανές μειώσεις μισθών.

«Θεωρώ αυτοκαταστροφικό για όσους επέλεξαν την διαδικασία υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση με την ιδέα ότι όποιος κατοχυρώσει σύνταξη ζει σε μια άλλη χώρα. Θεωρώ εντελώς λαθεμένη την επιλογή ενός δημοσίου υπαλλήλου να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης. Αυτοκαταστροφική θα την έλεγα. Κατά την άποψή μου τους εργαζόμενους του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και λοιπά τους συμφέρει να φεύγουν από τις υπηρεσίες τους, όταν η υπηρεσία τους διώχνει. Όταν επισπεύδουν την αποχώρησή τους και κατά ένα μήνα με αίτησή τους βλάπτουν τα συνταξιοδοτικά τους συμφέροντα».