ΕΛΛΑΔΑ

Γάτσιος: «Δεν νοείται κλειστό πανεπιστήμιο»

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 16:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γάτσιος: «Δεν νοείται κλειστό πανεπιστήμιο»
Facebook Twitter Whatsapp
Με τη φράση «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το κοινό μας σπίτι», ο πρύτανης της πρ. ΑΣΟΕΕ Κ. Γάτσιος, με δεύτερη επιστολή του απευθύνεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος.
Με τη φράση «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το κοινό μας σπίτι», ο πρύτανης της πρ. ΑΣΟΕΕ Κ. Γάτσιος, με δεύτερη επιστολή του απευθύνεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος. Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Γάτσιος επισημαίνει, ότι η συνεχιζόμενη κατάληψη έχει δημιουργήσει «συνθήκες που θα επηρεάσουν επί μακρόν την ομαλή εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του.

Μάλιστα, καθώς η κατάληψη διανύει την τρίτη εβδομάδα, οφείλουμε να επισημάνουμε σε όλους και όλες και, ιδιαίτερα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας ότι, σύμφωνα με το νόμο, τυχόν παράταση της παρούσας κατάστασης θα καταστήσει την ταυτόχρονη διαχείριση της ολοκλήρωσης της εξεταστικής περίοδου και της διεξαγωγής των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου εξαιρετικά δύσκολη έως ανέφικτη».

Ο πρύτανης επαναλαμβάνει την θέση της πρυτανείας για ανοιχτά πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι «Κλειστό πανεπιστήμιο δεν νοείται».

Και καταλήγει : «Διατυπώνουμε με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την άποψη μας ότι το Πανεπιστήμιο μας πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως».