ΕΛΛΑΔΑ

Παναγόπουλος: «Περνάμε τον εφιάλτη του Σαββατοκύριακου»

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 18:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παναγόπουλος:  «Περνάμε τον εφιάλτη του Σαββατοκύριακου»
Facebook Twitter Whatsapp
Μήνυμα προς την τρόικα, απέστειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με δήλωση στην οποία προέβη μετά τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τους εκπροσώπους του της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, (ILO) η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΓΣΕΕ
Μήνυμα προς την τρόικα, απέστειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με δήλωση στην οποία προέβη μετά τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τους εκπροσώπους του της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, (ILO) η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΓΣΕΕ

"Τον τελευταίο καιρό, η χώρα μας περνάει τον εφιάλτη του Σαββατοκύριακου" είπε ο κ. Παναγόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το ενδεχόμενο επιβολής νέων εισπρακτικών μέτρων.

"Κάθε Σαββατοκύριακο, η απειλή της πτώχευσης, οι ψίθυροι της πτώχευσης η απειλή για κατάρρευση των πάντων ακούγεται και ξανακούγεται. Αυτό που ζητούν οι δανειστές είναι αδιανόητο. Ναι να σωθεί η χώρα. Αλλά η χώρα αυτή δεν είναι τα όρη και τα γήπεδα είναι οι άνθρωποι της. Χρειάζεται να σωθούν πρώτα απ' όλα οι άνθρωποι και με αξιοπρέπεια να περάσουμε τη δύσκολη στιγμή. Τα μέτρα που ζητούν είναι άδικα, άνισα και γι' αυτό με κάθε τρόπο θα τα αντιπαλέψουμε", κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης με το κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ο κ. Παναγόπουλος, τόνισε ότι "το Διεθνές Γραφείο Εργασίας μετά την καταγγελία της ΓΣΕΕ και την προσφυγή της, ήταν καταπέλτης ως προς το πόρισμά του. Το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα είναι σε υψηλότατο επίπεδο και ελέγχει την ελληνική Κυβέρνηση και την τρόικα, για παραβίαση διεθνών συμβάσεων εργασίας, τόσο στον τομέα της αμοιβής, όσο και στον τομέα των όρων εργασίας".

"Η παρέμβαση αυτή η οποία θα γίνει και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή," πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, τονίζοντας, ότι "μπορεί να αποκαλύψει, την τεράστια αποδυνάμωση, από αποσυντονισμό μέχρι διάλυση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αποτελεσμάτων που αποτελούν την καρδιά του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, αυτού που χρόνια, οικοδομήθηκε με αίμα και αγώνες στην Ευρώπη".

Το κλιμάκιο του ILO το οποίο επισκέπτεται από σήμερα στη χώρα μας με επικεφαλής τον κύριο Guy Ryder, Εκτελεστικό Διευθυντή του ILO, είχε νωρίτερα το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, εξέφρασαν κατά τη συνάντηση έντονο ενδιαφέρον για το εργασιακό καθεστώς που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν σε τεχνικό επίπεδο για όποια ζητήματα αφορούν στο εργασιακό περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης, είπε στους εκπροσώπους του ILO, ότι θεωρεί ιδιαίτερα χρήσιμη την συμβολή του οργανισμού στο επίπεδο αυτό αλλά και στις αναλογιστικές μελέτες που εκπονήθηκαν με τη συνεργασία του ILO και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο και στις συμφωνίες μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στην πιο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί το βασικό Ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο σε ότι αφορά το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας θα έχει επαφές, μέχρι το τέλος της εβδομάδας με κυβερνητικά στελέχη αλλά και εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων. Στη συνέχεια το ίδιο κλιμάκιο θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ) καθώς και με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Οργανισμών.