ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σύσκεψη για τη «θαλάσσια λαθρομετανάστευση»

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 20:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πειραιάς: Σύσκεψη για τη «θαλάσσια λαθρομετανάστευση»
Facebook Twitter Whatsapp
Eπίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με σκοπό την ενημέρωση επί του θέματος της παράνομης μετανάστευσης μέσω των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα.
Eπίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με σκοπό την ενημέρωση επί του θέματος της παράνομης μετανάστευσης μέσω των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ως πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η χώρα μας ιδιαίτερα στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορά της.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη ροή των παράνομων μεταναστών και στους τρόπους διακίνησής τους, αλλά και επιβεβαιώθηκε η σημασία των διμερών συνεργασιών μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί από τον Οργανισμό για τη Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της Ευρώπης (Frontex).

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τις προσπάθειες που συντελούνται από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή σχετικά με τη φύλαξη των θαλάσσιων νοτιοανατολικών συνόρων της Ε.Ε., οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των ποσοστών εισόδου παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.