ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα Εθελοντισμού αφιερωμένη στα παιδιά της «Φλόγας»

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 16:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ημέρα Εθελοντισμού αφιερωμένη στα παιδιά της «Φλόγας»
Facebook Twitter Whatsapp
Ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες, τα αποτελέσματα του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας», που ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Από την έναρξη του προγράμματος, το 2009 έως σήμερα, έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα 312 παιδιά.
Ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες, τα αποτελέσματα του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας», που ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Από την έναρξη του προγράμματος, το 2009 έως σήμερα, έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα 312 παιδιά. Το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας» για παιδιά με νεοπλασίες υλοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια από τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline, η οποία αφιέρωσε την Ημέρα Εθελοντισμού της, στα παιδιά της «Φλόγας», προσφέροντάς τους μία ψυχαγωγική εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 6.100 επισκέψεις από εξειδικευμένους νοσηλευτές σε όλη την Αττική, εξυπηρετώντας όλα τα παιδιά με νεοπλασίες που πληρούν τα κριτήρια για νοσηλεία στο σπίτι. Συνολικά έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει εξυπηρετήσει 312 παιδιά, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα μειώνει σημαντικά την κίνηση στα νοσοκομεία και κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει στη βελτίωση των συνθηκών της νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών εκείνων που την έχουν ανάγκη.

Είκοσι οχτώ χρόνια μετά την ίδρυσή της, η «Φλόγα» αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα και έχει εκπροσώπους με πλούσια δράση στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως είναι ο Βόλος, η Ηγουμενίτσα, η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, η Πάτρα και η Πρέβεζα.


Πηγή: AΠΕ