ΕΛΛΑΔΑ

«Οπισθοχωρούν» οι φοιτητές υπό το φόβο απώλειας του εξαμήνου

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 20:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Οπισθοχωρούν» οι φοιτητές υπό το φόβο απώλειας του εξαμήνου
Facebook Twitter Whatsapp
Προβληματισμός, για το ενδεχόμενο απώλειας της εξεταστικής, φαίνεται να επικρατεί μεταξύ πολλών φοιτητών, που σήμερα πήγαν στις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους.
Προβληματισμός, για το ενδεχόμενο απώλειας της εξεταστικής, φαίνεται να επικρατεί μεταξύ πολλών φοιτητών, που σήμερα πήγαν στις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους.
Έτσι αργά το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι έληξε η κατάληψη στο Πάντειο, στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. Ωστόσο συνεχίζεται στο Οικονομικό πανεπιστήμιο για μία ακόμη εβδομάδα όπως και στο Γεωπονικό Αθηνών.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Παιδαγωγικό Τμήμα αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης να σταματήσει η κατάληψη. Λίγο νωρίτερα, με διαφορά τριών ψήφων είχε αποφασισθεί η παύση της κατάληψης και στην Ιατρική Σχολή.

Ωστόσο, ορισμένοι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξαν ότι η απόφαση για λήξη της κατάληψης ελήφθη «σε λάθος πολιτικό πλαίσιο» κι έπειτα από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν να επαναληφθεί αύριο η γενική συνέλευση. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των φοιτητών, ο αριθμός των καταλήψεων βαίνει διαρκώς μειούμενος και αργά το απόγευμα είχε φτάσει στα 210 τμήματα, από 235, που ήταν νωρίς.


Σήμερα όμως οι καθηγητές του Παντείου έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νέου νόμου, ενώ έχουν καλέσει τις πρυτανικές αρχές να μην υπογράψουν τη Διαπιστωτική Πράξη με την οποία δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης των Ιδρυμάτων. Αύριο άλλωστε λήγει η προθεσμία που έχουν οι πρυτάνεις για να υπογράψουν.

Στα τμήματα και τις σχολές που συνεχίζονται οι καταλήψεις, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να χαθεί η εξεταστική περίοδος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατάληψη της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν ορισμένοι φοιτητές όπως επίσης και της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Θράκης.

Σε ολόκληρη τη χώρα οι καταλήψεις έχουν κατέβει στα 224 τμήματα, σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές.

Σήμερα αναμένεται να συνεχισθούν οι γενικές συνελεύσεις σε πολλά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.