ΕΛΛΑΔΑ

Με εικονικά τροχαία καταχράζονταν τεράστια ποσά από την Εθνική Ασφαλιστική

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 14:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με εικονικά τροχαία καταχράζονταν τεράστια ποσά από την Εθνική Ασφαλιστική
Facebook Twitter Whatsapp
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και σε γειτονικούς  νομούς, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο εδώ και χρόνια, σε υποθέσεις κατάχρησης σημαντικών χρηματικών ποσών σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και σε γειτονικούς  νομούς, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο εδώ και χρόνια, σε υποθέσεις κατάχρησης σημαντικών χρηματικών ποσών σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η δράση του κυκλώματος συνίσταται στην εκταμίευση αποζημιώσεων σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές στον κλάδο της ασφάλισης των αυτοκινήτων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας, πραγματογνώμονες, επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες συνεργείων επισκευής οχημάτων και ασφαλιστικοί πράκτορες.

Ήδη ενεργούνται έρευνες σε επιχειρήσεις, γραφεία και σπίτια των εμπλεκομένων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος, ιδιαίτερα στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεργάζονται με τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

       
Δήλωση Παπουτσή για την υπόθεση


Με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, συνεχάρη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου για τη  επιτυχία της Οικονομικής Αστυνομίας και ζήτησε να επεκταθούν προς κάθε κατεύθυνση και με γρήγορους ρυθμούς οι έρευνες. «Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό σε όλους. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Πρέπει να τελειώνουμε με την ανομία, τη διαφθορά και τον παράνομο πλουτισμό που για χρόνια διαβρώνουν τα θεμέλια της οικονομίας μας και φέρνουν δυσβάστακτο βάρος στους πολίτες» τόνισε ο κ. Χρήστος Παπουτσής.