ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέλεξε 2.699 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 16:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέλεξε 2.699 εγκαταλελειμμένα οχήματα
Facebook Twitter Whatsapp
Τα 2.699 έφτασαν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Τα 2.699 έφτασαν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου. Από τα αυτοκίνητα αυτά, τα 327 βρίσκονταν στο νομό Λακωνίας.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, στο πλαίσιο του συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής "ΕΔΟΕ", έχει αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δίκτυο συλλογής που αποτελείται από 5 αδειοδοτημένα Κέντρα Επεξεργασίας - Ανακύκλωσης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.

Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι ο εντοπισμός, η καταγραφή και ο χαρακτηρισμός οχημάτων που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στους δρόμους, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των οικείων ΟΤΑ, οι οποίοι, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πρέπει να φροντίζουν για την ανακύκλωσή τους παραδίδοντας τα σε κέντρα επεξεργασίας ή σημεία συλλογής που συνεργάζονται με την ΕΔΟΕ.