ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για απομάκρυνση των κατοίκων από οικισμό του Ηρακλείου

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 18:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παρέμβαση εισαγγελέα για απομάκρυνση των κατοίκων από οικισμό του Ηρακλείου
Facebook Twitter Whatsapp
Αυστηρή προειδοποίηση για την άμεση απομάκρυνση από τον οικισμό Σφεντύλι, των κατοίκων του, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρ’ ότι έχουν αποζημιωθεί, προκειμένου να προχωρήσει η κατάκλιση υδάτων για το φράγμα Αποσελέμη, απηύθυνε σήμερα ο Εισαγγελέας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης.
Αυστηρή προειδοποίηση για την άμεση απομάκρυνση από τον οικισμό Σφεντύλι, των κατοίκων του, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρ’ ότι έχουν αποζημιωθεί, προκειμένου να προχωρήσει η κατάκλιση υδάτων για το φράγμα Αποσελέμη, απηύθυνε σήμερα ο Εισαγγελέας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης. Ο κ. Μαρκάκης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη επισκέφθηκε τον οικισμό και ζήτησαν από τους λιγοστούς, ηλικιωμένους κατοίκους την εγκατάλειψή του για να προχωρήσει το έργο.

Οι κάτοικοι επανέλαβαν το αίτημα μετεγκατάστασης του οικισμού τους, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις ιδιοκτησίες και τις κατοικίες τους στο Σφεντύλι.

Ο Εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα και να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, λέγοντας παράλληλα ότι θα γίνουν προσπάθειες για μετεγκατάσταση του ναού του Αγίου Θεόδωρου που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού.