ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό «ζέσταμα» για ΑΔΕΔΥ, ΟΤΑ και εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 06:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απεργιακό «ζέσταμα» για ΑΔΕΔΥ, ΟΤΑ και εκπαιδευτικούς
Facebook Twitter Whatsapp
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, Πέμπτη δάσκαλοι, καθηγητές, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, Πέμπτη δάσκαλοι, καθηγητές, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, απεργούν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, μαζί με φοιτητές, θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13.00 στα Προπύλαια. Επίσης, οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τρίωρες στάσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.30 έως την λήξη ωραρίου, διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ. Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Προβλήματα, τέλος, αναμένεται να δημιουργηθούν και στις πτήσεις από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος λόγω της Παναττικής τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η Olympic Air και η Aegean Airlines ανακοίνωσαν τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Σημειώνεται πως συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα και το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν έχω».


Σχετικά Θέματα: Ζωή... ποδήλατο σήμερα στην Αθήνα