ΕΛΛΑΔΑ

Γραμμή Σαμαρά στη ΔΑΠ να ανοίξει τις σχολές- Η ΠΑΣΠ στα «κάγκελα»

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 08:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γραμμή Σαμαρά στη ΔΑΠ να ανοίξει τις σχολές- Η ΠΑΣΠ στα «κάγκελα»
Facebook Twitter Whatsapp
Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της έχει κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα η παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στα πανεπιστήμια υπεραμυνόμενη για το άνοιγμα των σχολών.
Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της έχει κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα η παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στα πανεπιστήμια υπεραμυνόμενη για το άνοιγμα των σχολών. Η σκληροπυρηνική ΔΑΠ ΝΔΦΚ που είχε σηκώσει το «λάβαρο» των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δηλώνοντας οτι η αντίσταση στον νόμο Διαμαντοπούλου θα είναι ατέρμονη και με κάυε τρόπο, μάλλον αποτελεί παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δια μέσω του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, συντέλεσε στην αλλαγή πλεύσης της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια προτείνοντας στην παράταξη να «ανοίξει« τις σχολές για να μην χαθούν τα φοιτητικά εξάμηνα, αλλά και για... επικοινωνιακούς λόγους.

Φαίνεται ότι η ΔΑΠ έκανε ένα βήμα πισω στο θέμα των καταλήψεων και τον πόλεμο που είχε κυρήξει με τα πολιτικά κόμματα λόγω του παραγκωνισμου του φοιτητικού κινήματος που προκύπτει από το νέο νόμο πλαίσιο. Με αυτή την «οπισθοχώρηση» της ΔΑΠ οι σχέσεις της παράταξης με την ΟΝΝΕΔ και τον Αντώνη Σαμαρά παρέμειναν οι βέλτιστες μετά και την «κρίση« που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση της ΔΑΠ Οικονομικού της Νομικής, όπου οι ΔΑΠίτες αποκαλούσαν αλήτη« τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ, η νέα πολιτική της ΔΑΠ είναι οριοθετούμενη από την ίδια τη ΝΔ για μια νέα επικοινωνιακή τακτική της παράταξης στα πανεπιστήμια και την γενικότερη «γαλάζια» εικόνα στην κοινωνία και στους αγανακτισμένους νέους.

Χαρακτηριστική ήταν μια δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος είπε: «Χαιρετίζουμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τον αγώνα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοικτές Σχολές, ώστε να μη χαθούν η εξεταστική και το εξάμηνο. Μόνη, απέναντι σε όλους τους άλλους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αγωνίζεται, καταθέτοντας προτάσεις για ανοικτές Σχολές. Συνεχίζει έναν αγώνα, που δικαιώνεται, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της ΔΑΠ να ανοίξουν οι σχολές στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, το Βόλο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τη Σπάρτη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Αθήνα το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Βιολογικό, οι Πολιτικοί Μηχανικοί, το Θεολογικό, η Κοινωνική Θεολογία, η Νοσηλευτική συγχαίρωντας την ΔΑΠ.


Από την άλλη, η παράταξη της ΠΑΣΠ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα «κάγκελα». Μετά και το άδειασμα της ΔΑΠ στο θέμα των καταλήψεων, η ΠΑΣΠ είναι ιδαίτερα εκνευρισμένη και εμμένει στις καταλήψεις προσπαθώντας να «περάσει» το λουκέτο στα ΑΕΙ έστω και αν το εξάμηνο χαθεί, μιας και το μένος της παράταξης για την κυρία Διαμαντοπούλου είναι έντονο. Μάλιστα, η ΠΑΣΠ θεωρεί ότι τουλάχιστον εκείνη δεν πρόδωσε τα πιστεύω της δείχνοντας ακόμη ανυπακοή στο κόμμα που πρόσκειται και συνεχίζοντας τον αγώνα αντίσταστης στα πανεπιστήμια, σε αντίθεση με την ΔΑΠ και τις...τούμπες της.


Αναστασία Γαλάνη