ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτές σχολές ζητούν οι φοιτητές- Αρχίζει η εξεταστική στο ΤΕΙ Αθήνας

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 12:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανοικτές σχολές ζητούν οι φοιτητές- Αρχίζει η εξεταστική στο ΤΕΙ Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχώς μειωμένες βαίνουν οι καταλήψεις των σχολών και σήμερα οι ίδιοι οι φοιτητές μιλούν για 159 τμήματα που τελούν υπό κατάληψη, σε όσες σχολές ελήφθησαν αποφάσεις για συνέχιση καταλήψεων, η εξεταστική είναι πλέον στον αέρα.
Συνεχώς μειωμένες βαίνουν οι καταλήψεις των σχολών και σήμερα οι ίδιοι οι φοιτητές μιλούν για 159 τμήματα που τελούν υπό κατάληψη, σε όσες σχολές ελήφθησαν αποφάσεις για συνέχιση καταλήψεων, η εξεταστική είναι πλέον στον αέρα. Πολλοί είναι οι φοιτητές που θέλουν πλέον να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια αλλά όσοι επιμένουν στις καταλήψεις έχουν υπερισχύσει σε ορισμένες σχολές όπως για παράδειγμα η Νομική, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση να συνεχισθεί η κατάληψη ελήφθη με διαφορά 20 ψήφων υπέρ της συνέχισης.

Το πρωί, το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι μετά το άνοιγμα των σχολών αρχίζουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι εξετάσεις και συγκεκριμένα τονίζει ότι :

Μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Σπουδαστών των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας ανοικτό, εκτός της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) που παραμένει υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη 27-09-2011, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκτάκτως, σήμερα Τετάρτη 21-09-2011, και παρουσία όλων των φορέων του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Να συνεδριάσουν άμεσα τα Συμβούλια των Σχολών: Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ), για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα των εξετάσεων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2011. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθεί με ευθύνη των Διευθυντών Σχολών και των Προϊσταμένων Τμημάτων στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στην ιστοσελίδα της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 23-09-2011.

2. Με τα δεδομένα αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 07-10-2011. Την ίδια χρονική περίοδο θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των νεοεισερχομένων σπουδαστών και για την υπό κατάληψη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ). Ευθύνη για την απρόσκοπτη εγγραφή των νεοεισερχομένων σπουδαστών θα έχουν αποκλειστικά οι Διευθυντές των Σχολών.

3. Από τη Δευτέρα 26-09-2011 μέχρι και την Παρασκευή 14-10-2011 θα πραγματοποιηθούν οι ανανεώσεις εγγραφών των υπολοίπων εξαμήνων μόνον ηλεκτρονικά. Η ανανέωση εγγραφής απαιτείται και για σπουδαστές που οφείλουν μόνο πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση ή και τα δύο.

4. Η έναρξη μαθημάτων για τα εξάμηνα Α, Γ, Δ, Ε, ΣΤ και Ζ, εκτός του Β, θα γίνει τη Δευτέρα 10-10-2011.