ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης ζητά η ΠΝΟ

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2011, 09:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης ζητά η ΠΝΟ
Facebook Twitter Whatsapp
'Εκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη, έχει ζητήσει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, καθώς όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ΝΑΤ, η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης του ταμείου κατά 50 εκατ. ευρώ το 2011 που θα έπρεπε να γίνει τμηματικά, θα γίνει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
'Εκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη, έχει ζητήσει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, καθώς όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ΝΑΤ, η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης του ταμείου κατά 50 εκατ. ευρώ το 2011 που θα έπρεπε να γίνει τμηματικά, θα γίνει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Έτσι, προκύπτει ο κίνδυνος να μην μπορούν να δοθούν καθόλου συντάξεις στους ναυτικούς για τους δύο αυτούς μήνες.

Εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου συναντήθηκαν χθες με τον γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γ.Χαλά και τον ενημέρωσαν για το τεράστιο πρόβλημα που εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί τους δύο αυτούς μήνες, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την περικοπή ενός ποσού από τις συντάξεις των ναυτικών κάθε μήνα, ώστε μέσα σ' ένα εξάμηνο να έχει καλυφθεί το σύνολο των 50 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, δεν εκδόθηκε η αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης που χρειαζόταν για να προχωρήσει η διαδικασία, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αυτή η εμπλοκή.

Ετσι η παρακράτηση των 50 εκατ. ευρώ υπάρχει κίνδυνος να γίνει τους δυο τελευταίους μήνες, καθώς λήγει η προσθεσμία για το 2011. Να σημειωθεί ότι για το 2012 η περικοπή ανεβαίνει στα 100 εκατ.ευρώ.