ΕΛΛΑΔΑ

Καθηστερήσεις στις πτήσεις... λόγω οκταώρου

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2011, 15:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καθηστερήσεις στις πτήσεις... λόγω οκταώρου
Facebook Twitter Whatsapp
Σε νέα ταλαιπωρία υποβλήθηκαν και σήμερα οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς, εξαιτίας των καθυστερήσεων, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούσαν και τη μία ώρα, χωρίς ωστόσο να έχουν μερίδιο ευθύνης οι εταιρείες, αλλά ούτε και ο Αερολιμένας.
Σε νέα ταλαιπωρία υποβλήθηκαν και σήμερα οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς, εξαιτίας των καθυστερήσεων, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούσαν και τη μία ώρα, χωρίς ωστόσο να έχουν μερίδιο ευθύνης οι εταιρείες, αλλά ούτε και ο Αερολιμένας. Οι καθυστερήσεις αποδίδονται στην τακτική που ακολουθούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίοι αποφάσισαν να μην εργάζονται υπερωριακά, εξυπηρετώντας τις υπερπτήσεις, και να τηρούν πιστά το ωράριό τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μέχρι τις δύο το μεσημέρι παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις σε 37 πτήσεις, στο σκέλος των αναχωρήσεων, που κυμαινόταν από 30 έως και 80 λεπτά. Οι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί κανονικά στα αεροσκάφη, τα οποία όμως περίμεναν στο έδαφος μέχρι να πάρουν εντολή από τον πύργο ελέγχου για να απογειωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για την προσεχή Κυριακή, διεκδικώντας κυρίως οικονομικά αιτήματα.