ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος στο «θρίλερ» της απαγωγής της φοιτήτριας στην Καστοριά

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2011, 09:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αίσιο τέλος στο «θρίλερ» της απαγωγής της φοιτήτριας στην Καστοριά
Facebook Twitter Whatsapp
«Happy end» είχε η απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας, κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα, την οποία απήγαγαν άγνωστοι, προχθες το πρωί στην Καστοριά, όπου φοιτούσε σε σχολή της πόλης.
«Happy end» είχε η απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας, κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα, την οποία απήγαγαν άγνωστοι, προχθες το πρωί στην Καστοριά, όπου φοιτούσε σε σχολή της πόλης. Η αστυνομία εστίασε τις έρευνες, απο την αρχή, στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει εκεί την 22χρονη. Οι δράστες της απαγωγής ζητούσαν 4 εκατομμύρια ευρώ σαν λύτρα για την απελευθέρωσή της.

Οι απαγωγείς διαπιστώθηκε ότι κρατούσαν τη νεαρή σε αγροτική περιοχή, κοντά στο χωριό Αβγό. Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες, ορίστηκε ως σημείο παράδοσης των λύτρων ένα σημείο στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Αθηνών. Το ποσό που δόθηκε σε μια γυναίκα, ήταν τελικά 40.000 ευρώ και έτσι αφέθηκε ελεύθερη η 22χρονη κόρη του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων.

Ακολούθησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες. Πρόκειται για δύο Γιαννιώτες που εργάζονται σε πιτσαρία στο κέντρο της πόλης, η σύζυγος του ενός και η μητέρα του άλλου, η οποία ήταν η γυναίκα που πήγε στο ραντεβού και παρέλαβε τα λύτρα και ένας Αλβανός που ζει εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα.

Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στη σύλληψη δύο γυναικών, που παρέλαβαν το ποσό των λύτρων και είχαν συγγενική σχέση με τους δράστες.

Οι δράστες πήραν τηλέφωνο (από καρτοκινητό) προσποιούμενοι ότι καλούσαν από εταιρεία κούριερ, για να παραδώσουν κάποιο κινητό τηλέφωνο που κέρδισε η κοπέλα μέσω Facebook.

Η ΕΥΠ, πάντως, έφτασε στους δράστες, αφού εντόπισε τις κλήσεις που έγιναν μέσω του καρτοκινητού τους.