ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια του νέου Εφετείου Αν. Κρήτης παρουσία του Γ. Πεταλωτή

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2011, 17:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εγκαίνια του νέου Εφετείου Αν. Κρήτης παρουσία του Γ. Πεταλωτή
Facebook Twitter Whatsapp
Σε πανηγυρικό κλίμα και μέσα σε συγκίνηση παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης καθώς και των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νεοσύστατου Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.
Σε πανηγυρικό κλίμα και μέσα σε συγκίνηση παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης καθώς και των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νεοσύστατου Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στο Εφετείο αλλά και στο έργο του Yπουργείου Δικαιοσύνης. «Αν και η ίδρυση ανώτερων δικαστηρίων», ανέφερε, «θα πρέπει και διέπεται από πολύ αυστηρά κριτήρια γιατί υπάρχει μια διεθνής τάση τα ανώτατα δικαστήρια να είναι λίγα και ισχυρά η αναγκαιότητα που κάθε φορά δημιουργείται και επικαιροποιειται για να παίρνει αποφάσεις με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και με κριτήρια που τίθενται απο το Νόμο». «Αυτό», ειπε, «έγινε και στην περίπτωση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης».

Σε εποχές δύσκολες όπως είναι η σημερινή, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, σε εποχές οξύτατης κρίσης τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και η Δικαιοσύνη οφείλουμε να δίνουμε εξετάσεις και αυτό κάνουμε, εξετάσεις στην κοινωνία, όχι απλά κάθε μέρα αλλά κάθε ώρα

 Εμείς ως Υπουργείο Δικαιοσύνης, τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσπαθούμε να παράξουμε ένα πολύ σημαντικό έργο με μεγάλες αλλαγές με επαναστατικές τομές σε πολλά επίπεδα, από την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα, τον εξορθολισμο των ποινών, απο ένα νέο οικογενειακό δίκαιο, απο νέο σωφρονιστικό κώδικα. Επίσης ο κ. Πεταλωτής ανέφερε οτι, με τη φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης προσπαθούμε να σταματήσομε να μιλάμε για χιλιάδες εκρεμμων υποθέσεων.

 Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε όλους που έδωσαν αγώνα για την δημιουργία του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

 "Μετά από ένα αιώνα, 97 χρόνια ακριβώς, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, απ’ άκρου εις άκρο του νησιού, απολαμβάνουν το δικαίωμα της ισονομίας" ανέφερε και υπενθύμισε στους συναδέλφους του δικηγόρους των Χανίων, πως τίποτα δεν αλλάζει στις μεταξύ τους σχέσεις.

Στην τελετή του Αγιασμού προέστη ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και παραβρέθηκαν επίσης, οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Δικασιούνης, κ.κ. Κανελλόπουλος και Ιωαννίδης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και των Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δήμαρχοι απο την Ανατολική Κρήτη, εκπρόσωποι του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου καθώς και πολλοί ο Ηρακλειώτες.