ΕΛΛΑΔΑ

Ο «εφιάλτης» της τριχόπτωσης

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2011, 13:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο «εφιάλτης» της τριχόπτωσης
Facebook Twitter Whatsapp
Aν έχετε πρόβλημα τριχόπτωσης και τα μαλλιά σας σπάνε, σημαίνει ότι είναι αδύναμα και χρήζουν ειδικής φροντίδας, προκειμένου να ανακάμψουν.
Aν έχετε πρόβλημα τριχόπτωσης και τα μαλλιά σας σπάνε, σημαίνει ότι είναι αδύναμα και χρήζουν ειδικής φροντίδας, προκειμένου να ανακάμψουν. Η πρώτη κίνηση στην οποία πρέπει να προβείτε, είναι να επισκεφθείτε το κομμωτήριό σας και να τα κόψετε. Αν μάλιστα έχετε μακριά μαλλιά, μην φοβηθείτε να τα κόψετε όσο χρειάζεται, προκειμένου να γλιτώσετε τόσο από την ψαλίδα, αλλά και να δώσετε μια φόρμα στα μαλλιά σας, τονίζοντας το κούρεμά σας.

Επίσης, στην περίπτωση που χάνετε τούφες μαλλιών κρίνεται αναγκαία η άμεση επίσκεψη σε δερματολόγο. Μπορεί να οφείλετε σε θέμα άγχους, εποχιακής τριχόπτωσης, κακής διατροφής, σιδηροπενίας, κ.τ.λ, όμως πρέπει να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για να το χειριστείτε κατάλληλα, ο οποίος θα σας δώσει εξειδικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα.

Τέλος, αν συνηθίζετε να βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, είναι μια συνήθεια που πρέπει να κόψετε για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, μέχρι να επανέλθουν στην φυσική τους κατάσταση. Μαζί με τις βαφές, αποφύγετε οπωσδήποτε το σεσουάρ, τον ισιωτή ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή στα μαλλιά σας, καθώς το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Προμηθευτείτε με μάσκα μαλλιών αναδόμησης της τρίχας, την οποία θα εφαρμόζετε μετά από κάθε σας λούσιμο αφήνοντας την να δράσει από 3 εως 5 λεπτά και παράλληλα, αν οι άκρες των μαλλιών σας έχουν την τάση να παρουσιάζουν συχνά ψαλίδα είναι καλό να βάζετε λίγη σιλικόνη στις άκρες. Αν οι ρίζες των μαλλιών σας, δείχνουν αδύναμες και αραιές, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο έναν όρο μαλλιών, που βοηθά στην πυκνότητα της ρίζας.

ΠΗΓΗ: myworld.gr