ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις παράνομων εμπόρων σκύλων στο Σχιστό

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2011, 19:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συλλήψεις παράνομων εμπόρων σκύλων στο Σχιστό
Facebook Twitter Whatsapp
Ήταν η δεύτερη Κυριακή στη σειρά σήμερα που φιλόζωοι με τη συνεργασία της αστυνομίας και της Νομαρχίας συγκεντρώθηκαν στο παράνομο παζάρι του Σχιστού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διατήρησης των ζώων και να δώσουν ένα τέλος στο παράνομο αυτό εμπόριο της ντροπής.
Ήταν η δεύτερη Κυριακή στη σειρά σήμερα που φιλόζωοι με τη συνεργασία της αστυνομίας και της Νομαρχίας συγκεντρώθηκαν στο παράνομο παζάρι του Σχιστού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διατήρησης των ζώων και να δώσουν ένα τέλος στο παράνομο αυτό εμπόριο της ντροπής. Η Δημοτική Αστυνομία που είχε δεσμευτεί να παραστεί τελευταία στιγμή ενημέρωσε ότι απεργεί.

Έγιναν συλλήψεις, ξυλοδαρμοί φιλόζωων από παράνομους εμπόρους και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες διασώθηκαν μόλις τρία κουτάβια. Τα υπόλοιπα ζώα εξαφανίστηκαν επειδή η καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία για τους έλεγχο της ευζωίας τους στο Σχιστό – η δημοτική αστυνομία - έλειπε.

Για το παζάρι του Σχιστού είναι κοινό μυστικό ότι:

- Πωλούνται παρανόμως «ζώντα ζώα» για περισσότερα από 30 χρόνια.
- Τα περισσότερα σκυλιά που πωλούνται εκεί είναι κλεμμένα. Τα υπόλοιπα έχουν εκτραφεί παρανόμως, σε άθλιες συνθήκες.
- Τα άγρια ζώα που πωλούνται εκεί έχουν παγιδευτεί με παράνομες βάναυσες μεθόδους.
- Δεν υπάρχει στην Αττική καμία εν ισχύ άδεια μικροπωλητή με δικαίωμα πώλησης ζώων συντροφιάς, εδώ και αρκετά χρόνια.
- Δεν υπάρχει καμία υπαίθρια αγορά στην χώρα μας που να πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για πώληση ζωντανών ζώων. Αυτό σημαίνει ότι κανένα ζώο –συντροφιάς, άγριο ή παραγωγικό, ούτε κοτοπουλάκι του Πάσχα- δεν επιτρέπεται να πωλείται στο Σχιστό και ούτε σε λαϊκές αγορές ή άλλα παζάρια.
- Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεχτεί χιλιάδες επώνυμες καταγγελίες για το Σχιστό. Αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό. Συνεχίζει έτσι μέχρι σήμερα ανεμπόδιστα το παράνομο αυτό παζάρι της ντροπής.

Μακάρι η σημερινή προσπάθεια να αποδώσει και να είναι η αρχή του τέλους για την κακοποίηση χιλιάδων ζώων που συντελείται κάθε Κυριακή, προφανώς με την συναίνεση κάποιων αλλά ευτυχώς όχι όλων.
Πηγή: skai.gr