ΕΛΛΑΔΑ

Στις θέσεις των συμβασιούχων... μόνιμοι υπάλληλοι

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 08:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις θέσεις των συμβασιούχων... μόνιμοι υπάλληλοι
Facebook Twitter Whatsapp
Σαρωτικές ανακατατάξεις και στον «στενό» δημόσιο τομέα θα επέλθουν με την επέκταση της «εφεδρείας» και στους μόνιμους υπαλλήλους.
Σαρωτικές ανακατατάξεις και στον «στενό» δημόσιο τομέα θα επέλθουν με την επέκταση της «εφεδρείας» και στους μόνιμους υπαλλήλους. Ηδη τα υπουργεία προχωρούν στη μείωση των οργανικών μονάδων κατά 30%, η οποία μπορεί να επιφέρει την κατάργηση περίπου 150.000 κενών οργανικών θέσεων. Παράλληλα γίνεται καταγραφή του προσωπικού στον «στενό» δημόσιο τομέα (υπουργεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ) προκειμένου να εντοπιστούν οι πλεονάζοντες και οι κενές θέσεις στις οποίες μπορούν άμεσα να μετακινηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» που ισχύει βάσει του Μεσοπρόθεσμου για το 2012, καθώς και ο περιορισμός κατά 10% των 37.000 συμβασιούχων αναμένεται να αναθεωρηθούν.

Σε πολλά υπουργεία υπάρχει η σκέψη να μετακινηθούν μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι που μπορεί να χαρακτηριστούν πλεονάζοντες, σε θέσεις που καλύπτονται σήμερα από συμβασιούχους. Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθεί το μόνιμο προσωπικό και θα μειωθούν δραστικά οι θέσεις των συμβασιούχων. Υπολογίζεται ότι η μείωση των συμβασιούχων κατά 50% (18.000 υπάλληλοι) μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εισαγωγή του θεσμού του «κρατικού» υπαλλήλου, θα επιφέρει σαρωτικές μετατάξεις μόνιμου προσωπικού ακόμα και εκτός των ορίων του νομού που απασχολείται σήμερα.


Πηγή: Έθνος