ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές έβαλαν στόχο το συνεργείο του δήμου Χανίων

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 15:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ληστές έβαλαν στόχο το συνεργείο του δήμου Χανίων
Facebook Twitter Whatsapp
Σήμερα, ληστές εισέβαλαν στο χώρο των συνεργείων του δήμου και πήραν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν τα συνεργεία.
Σήμερα, ληστές εισέβαλαν στο χώρο των συνεργείων του δήμου και πήραν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν τα συνεργεία. Το θράσος των ληστών ήταν τέτοιο, που φόρτωσαν τα εργαλεία σε όχημα του δήμου και εξαφανίστηκαν. Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα διάρρηξης σε χώρο του δήμου, γεγονός που έχει προβληματίσει έντονα τις αρχές.

Το χρονικό των " επιθέσεων" άρχισε να γράφεται στις 16 Μαρτίου με την απόπειρα διάρρηξης στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Ακολούθησε η εισβολή " ποντικών" στις 22 Αυγούστου στο πρώην δημαρχείο Θερίσου στις 9 Σεπτεμβρίου, στην πολεοδομία, στις 16 Σεπτεμβρίου στο κολυμβητήριο, το Σαββατοκύριακο , στα συνεργεία του δήμου, ενώ αναφέρθηκε πως χθες το βράδυ έγινε διάρρηξη και στο ιατρείο των Στερνών.

"Μετά από επτά διαρρήξεις είμαστε παρά πολύ προβληματισμένοι και σκεφτόμαστε μήπως ο δήμος έχει στοχοποιηθεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Επεσήμανε ακόμη, "κάνω έκκληση στους Χανιώτες σε όλους τους δημότες να περιφρουρήσουν τη δημοτική περιουσία που δεν είναι ούτε του δημάρχου ούτε της δημοτικής αρχής είναι περιουσία όλων μας".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα αντικείμενα τα οποία εκλάπησαν ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Το μεσημέρι, σε σύσκεψη για το συμβάν στο δήμο, αποφασίσθηκε να προωθηθεί η ηλεκτρονική φύλαξη όλων των χώρων του δήμου, ενώ παράλληλα θα γίνει άμεσα αγορά όλου του εξοπλισμού που εκλάπει, καθώς είναι αδύνατη η λειτουργία των συνεργείων του δήμου.