ΕΛΛΑΔΑ

Ανάδοχος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ η Πέμη Ζούνη

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 19:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανάδοχος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ η Πέμη Ζούνη
Facebook Twitter Whatsapp
Με ενθουσιασμό αποδέχθηκε την πρόσκληση να εγκαινιάσει η ίδια τον «θεσμό» της αναδοχής στο ΚΕΘΕΑ Στροφή, η ηθοποιός και βουλευτής Πέμη Ζούνη, διατυπώνοντας την επιθυμία να στηρίξει και να προβάλει το έργο και τις πολλαπλές δράσεις των παιδιών του Κέντρου, αλλά και τις δραστηριότητες του Συλλόγου των γονέων τους.
Με ενθουσιασμό αποδέχθηκε την πρόσκληση να εγκαινιάσει η ίδια τον «θεσμό» της αναδοχής στο ΚΕΘΕΑ Στροφή, η ηθοποιός και βουλευτής Πέμη Ζούνη, διατυπώνοντας την επιθυμία να στηρίξει και να προβάλει το έργο και τις πολλαπλές δράσεις των παιδιών του Κέντρου, αλλά και τις δραστηριότητες του Συλλόγου των γονέων τους. Η ανάληψη από την κ. Ζούνη των νέων καθηκόντων της ως πρώτης αναδόχου του ΚΕΘΕΑ, έγινε στο πλαίσιο ημερίδας, με τίτλο «Στην Κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη - ΟΧΙ στα Ναρκωτικά ΝΑΙ στη ζωή, που οργάνωσε το Κέντρο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα προγράμματα απεξάρτησης μέσα και από τον ρόλο της ως μέλους της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εξέταση του σωφρονιστικού της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και κυρίως από τις επαφές της με τους ανηλίκους των φυλακών Αυλώνα και Ελεώνα, κλήθηκε και δέχθηκε να είναι το πρόσωπο, που θα «βγαίνει μπροστά» σε κάθε εκδήλωση των ανθρώπων εκείνων, «που διεκδικούν τη ζωή με την απόλυτη αλληλεγγύη τους και την πλήρη άρνησή τους στη βία και συνεπώς, στέλνουν το ουσιαστικότερο μήνυμα σε όλη την κοινωνία, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία».

Όπως σημειώνει η βουλευτής, «γονείς, παιδιά, θεραπευτές των ΚΕΘΕΑ διένυσαν τον δρόμο της αυτογνωσίας μέσα στην πραγματική ζωή, πιο επώδυνα και γενναία. Είμαι δε συγκλονισμένη από το πάθος με το οποίο ρίχνονται στον αγώνα αυτό, οι γονείς, ακόμη και μετά την απεξάρτηση των παιδιών τους».

 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, Δημήτρης Γεωργιάδης, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αναδοχή της κ. Ζούνη είναι «ένα είδος προμόσιον για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ». Η ίδια θα παρουσιάζεται σ' αυτές δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν την υποστήριξή της.

«Σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε σε εμφανή μέλη της κοινωνίας για να μας στηρίξουν στην προσπάθειά μας, γιατί δεν μπορεί όλο αυτό το πρόγραμμα να υποστηριχθεί μόνο από έναν άνθρωπο. Προκειμένου να παραμείνουν ζωντανά τα 500 με 600 παιδιά του προγράμματος, πρέπει να μείνουν ζωντανοί οι οργανισμοί που τα στηρίζουν», σημείωσε.