ΕΛΛΑΔΑ

Κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ το σωματείο Σπάρτακος Πτολεμαίδας

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 16:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ το σωματείο Σπάρτακος Πτολεμαίδας
Facebook Twitter Whatsapp
Την αντίθεσή του στην προοπτική πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής εκφράζει το σωματείο "Σπάρτακος" των εργαζομένων στη ΔΕΗ Πτολεμαίδας - Κοζάνης."
Την αντίθεσή του στην προοπτική πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής εκφράζει το σωματείο "Σπάρτακος" των εργαζομένων στη ΔΕΗ Πτολεμαίδας - Κοζάνης." "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαπραγματευτούμε την πώληση λιγνιτικών μονάδων προς τρίτους, αλλά μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθιστούμε ξεκάθαρο, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμιά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή", αναφέρει το σωματείο σε σημερινή ανακοίνωση και προσθέτει:

"Απαιτούμε να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων "Πτολεμαΐδα V" και Μελίτη ΙΙ. Να προχωρήσει η διαδικασία διάνοιξης των ορυχείων και φυσικά η διαδικασία των μετεγκαταστάσεων".

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε χθες ότι εκτός από την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε Αμύνταιο και Μεγαλόπολη, που συζητείται με την Κομισιόν στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς, εξετάζεται και το ενδεχόμενο δημιουργίας και ιδιωτικοποίησης μιας "μικρής ΔΕΗ" που θα περιλαμβάνει μονάδες όλων των τεχνολογιών (λιγνίτες, υδροηλεκτρικά, φυσικό αέριο).

Ο Σπάρτακος αντί της πώλησης μονάδων, τάσσεται υπέρ της δημοπράτησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων σε Δράμα και Ελασσόνα.