ΕΛΛΑΔΑ

Ηρεμία μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 17:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ηρεμία μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα
Facebook Twitter Whatsapp
Ηρέμησαν τα πνεύματα στο Σύνταγμα, όπου νωρίτερα την Τρίτη  όπου έγιναν επεισόδια , όταν οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές προς την Ερμού για να ανοίξουν οι γύρω δρόμοι.  Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε μία σύλληψη ατόμου αφού πέταξε ένα κομμάτι μάρμαρο στους αστυνομικούς καθώς επίσης και μία προσαγωγή.
Ηρέμησαν τα πνεύματα στο Σύνταγμα, όπου νωρίτερα την Τρίτη  όπου έγιναν επεισόδια , όταν οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές προς την Ερμού για να ανοίξουν οι γύρω δρόμοι.  Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε μία σύλληψη ατόμου αφού πέταξε ένα κομμάτι μάρμαρο στους αστυνομικούς καθώς επίσης και μία προσαγωγή. Νωρίτερα έξω από το θέατρο «Παλλάς» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση δεκάδων «αγανακτισμένων» μετά από  πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι εντός του θεάτρου, βρίσκονται βουλευτές. Κάτι όπως που δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία. Ενεκα όμως της συγκέντρωσης των διαδηλωτών έξω από το «Παλλάς» βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», αλλά έφτασαν ως τη συμβολή των οδών Γεωργίου Α' και Σταδίων, όπου έπεσαν εκ νέου χημικά, παρότι η τελευταία είχε ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία. Μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης έπεσε επίσης μέσα στο εμπορικό κέντρο Public.

Μια σύλληψη και μια προσαγωγή έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί μπροστά από την είσοδο της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου σημειώθηκε μικροένταση.  Αντιπροσωπεία των ενστόλων , επέδωσε ψήφισμα στη Βουλή. Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι ένστολοι, έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο και αποχώρησαν.

Ένστολοι από όλη την Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, με βασικά αιτήματα να αρθούν οι κρατήσεις που τους έχουν επιβληθεί και το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, ενώ ζήτησαν τον «καθορισμό κατώτατου μισθού επιβίωσης του αστυνομικού»  αλλά και την αναστολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων των ένστολων, μέχρι του σημείου που θα θεωρηθεί ασφαλές γι' αυτούς.

Πηγές: Newpost.gr - tovima.gr