ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς δήμαρχο παραμένει η Ζαχάρω

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 21:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χωρίς δήμαρχο παραμένει η Ζαχάρω
Facebook Twitter Whatsapp
Ακέφαλος παραμένει ο δήμος Ζαχάρως μετά την έκπτωση από το αξίωμα του Δημάρχου του κ. Πανταζή Χρονόπουλου.
Ακέφαλος παραμένει ο δήμος Ζαχάρως μετά την έκπτωση από το αξίωμα του Δημάρχου του κ. Πανταζή Χρονόπουλου.
Όπως αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κ. Αλεξανδρόπουλος «η 15θήμερη προθεσμία εντός της οποίας επιβάλλει ο νόμος την εκλογή του νέου δημάρχου, μετά την έκπτωση του κ. Πανταζή Χρονόπουλου, εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα αφού δεν εξελέγη Δήμαρχος από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας».

«Στο χώρο της συνεδρίασης - προσθέτει ο κ. Αλεξανδρόπουλος - σήμερα το πρωί στις 9.00, παρουσιάστηκαν μόνο ο σύμβουλος που πλειοψήφησε και ο δημαρχεύων δημοτικός σύμβουλος, ενώ δεν προσήλθε κανένας από τους υπολοίπους 14 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας».

Θυμίζουμε ότι, η έκπτωση του Π. Χρονόπουλου επήλθε μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, την τελεσίδικη καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών και την αμετάκλητη καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος.

«Η συμπολίτευση, επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρόπουλος, για ακόμη μία φορά επέδειξε στην πράξη ασέβεια προς τους πολίτες του δήμου και εμμονή στην παραβατική τακτική που ακολουθεί 10 ολόκληρους μήνες. Δεν θα επιδείκνυε τόση ανευθυνότητα και ασέβεια προς τους νόμους και την τοπική κοινωνία αν δεν είχε την πολύμηνη ανοχή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Αναστασίου Αποστολόπουλου».

Τέλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζητά από τον υπουργό να: «επιβάλετε στις υπηρεσίες σας να δείχνουν προσήλωσή στην τήρηση της νομιμότητας, γιατί η ανοχή στην παραβατικότητα, στην υπόθεση του Δήμου Ζαχάρως, απεδείχθη ότι συνέβαλε και συμβάλλει στην αναπαραγωγή καταστάσεων σαν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στην ανομία, την ατιμωρησία και στα σημερινά αδιέξοδα των πολιτών». Και καταλήγει: «Αναμένοντες τις ενέργειές σας για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Π. Χρονόπουλος έχει υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της ποινής έκπτωσης από το αξίωμα του Δημάρχου που του έχει επιβληθεί.