ΕΛΛΑΔΑ

Aντιδράσεις εργαζομένων στα Χανιά για τα οικονομικά μέτρα

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 13:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aντιδράσεις εργαζομένων στα Χανιά για τα οικονομικά μέτρα
Facebook Twitter Whatsapp
Αντιδράσεις προκαλούν και στα Χανιά τα μέτρα της κυβέρνησης. Σε κλοιό από εργαζομένους που αντιδρούν, βρέθηκαν σήμερα τα δημαρχεία και οι εφορίες, ενώ συνεχίζεται και η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Αντιδράσεις προκαλούν και στα Χανιά τα μέτρα της κυβέρνησης. Σε κλοιό από εργαζομένους που αντιδρούν, βρέθηκαν σήμερα τα δημαρχεία και οι εφορίες, ενώ συνεχίζεται και η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέκλεισαν από τις 11 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, το δημαρχείο Χανίων, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Σοφία Τσεκάκη, την Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στους δήμους προκειμένου να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στα Χανιά, καίγοντας μάλιστα και ειδοποιητήρια για την καταβολή του τέλους της έκτακτης εισφοράς.

Να μην καταβάλουν την έκτακτη εισφορά, καλεί τους εκπαιδευτικούς των Χανίων με ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που στις 12:30 αύριο Πέμπτη οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από σήμερα και οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ η γενική συνέλευση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνεχισθεί μέχρι την Τρίτη η κατάληψη του ιδρύματος.