ΕΛΛΑΔΑ

Απλοποίηση των αδειών για γεωτρήσεις ζητούν αγρότες και περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απλοποίηση των αδειών για γεωτρήσεις ζητούν αγρότες και περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Facebook Twitter Whatsapp
Μπροστά σε δυσεπίλυτα προβλήματα βρίσκονται οι αγρότες στη Στερεά Ελλάδα από την ώρα που προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας προκειμένου να εκδώσουν άδειες για τις γεωτρήσεις.
Μπροστά σε δυσεπίλυτα προβλήματα βρίσκονται οι αγρότες στη Στερεά Ελλάδα από την ώρα που προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας προκειμένου να εκδώσουν άδειες για τις γεωτρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Λαμία, ούτε το 10% των γεωτρήσεων δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία για την έκδοση αδειών, ενώ οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι όλα τα αιτήματα θα συσσωρευτών στο τέλος της περιόδου.

Τόσο οι αγρότες όσο και οι επιτελείς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εκτιμούν ότι το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να γίνει περισσότερο απλό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Ήδη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Σταμάτης Καπελέρης, με επιστολή του στον υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, σημειώνει την ανάγκη απλούστευσης της διαδικασίας, ενώ συγχρόνως ζητά παράταση του χρόνου, που λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2011, καθώς υπογραμμίζει: «το λιγοστό δυναμικό που υπάρχει στις υπηρεσίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο των ελέγχων που πρέπει να κάνει μέσα σε σύντομο διάστημα». Από τη δική τους πλευρά, οι υπηρεσίες ακόμη και σήμερα διατυπώνουν συνεχώς ερωτήματα, ενώ ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα προβλήματα, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει και αξεπέραστα. Οι αγρότες, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι έχουν εμπλακεί σε μια διαδικασία η οποία έχει και υψηλό κόστος αλλά και είναι αρκετά γραφειοκρατική.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ