ΕΛΛΑΔΑ

Εξετάζεται η κατεδάφιση 100 αυθαιρέτων το μήνα...

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 07:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εξετάζεται η κατεδάφιση 100 αυθαιρέτων το μήνα...
Facebook Twitter Whatsapp
Την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα, αρχής γενομένης, και από τον Νοέμβριο, προβλέπει το πρόγραμμα, που επεξεργάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εφαρμογής της «κόκκινης γραμμής» που έθεσε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την παρουσίαση του νόμου, για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα, αρχής γενομένης, και από τον Νοέμβριο, προβλέπει το πρόγραμμα, που επεξεργάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εφαρμογής της «κόκκινης γραμμής» που έθεσε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την παρουσίαση του νόμου, για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Πρόκειται για αυθαίρετα τα οποία έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες, ανά την επικράτεια, περιοχές και, όπως δήλωσαν, στον ΣΚΑΪ, στελέχη του Υπουργείου, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από τις πολυτελείς κατασκευές και όχι από μικρά κτίσματα, που, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί και να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες (πολύτεκνοι κλπ). Οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, έχουν κληθεί και αποστέλλουν στο Υπουργείο, λίστες με τα αυθαίρετα για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων και κρίθηκαν οριστικώς, κατεδαφιστέα.

Μέχρι στιγμής, στις Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν αποσταλεί περί τα δύο χιλιάδες πεντακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει, περί τα επτακόσια. Αντιθέτως, με πολύ αργούς ρυθμούς, ανταποκρίνεται η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, έχοντας αποστείλει, λιγότερα από τριακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες.

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες τηλεπισκόπισης των προστατευόμενων περιοχών, ώστε οι Υπηρεσίες του Υπουργείου και τα Δασαρχεία, να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχει ανεγερθεί εντός των ορίων ευθύνης τους.


Πηγή: ΣΚΑΙ