ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 08:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ
Facebook Twitter Whatsapp
Σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 προχωρά σήμερα, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ.
Σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 προχωρά σήμερα, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 5 Οκτωβρίου, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενώ για τις 13 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στις 19 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί με 3ωρη στάση εργασίας (11:00 έως 14:00) την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για «τα επαναλαμβανόμενα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, τις τροποποιήσεις των οργανισμών και την εργασιακή εφεδρεία, την είσοδο ιδιωτών και ασφαλιστικών εταιρειών στα νοσοκομεία».