ΕΛΛΑΔΑ

Επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας ζητά ο Τέντες στα υπό κατάληψη σχολεία

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 16:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας ζητά ο Τέντες στα υπό κατάληψη σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp
Την επέμβαση εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών στα σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε κατάληψη ζήτησε σήμερα με εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες. Συγκεκριμένα τους ζητάει βα ερευνήσουν:
Την επέμβαση εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών στα σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε κατάληψη ζήτησε σήμερα με εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες. Συγκεκριμένα τους ζητάει βα ερευνήσουν: - Εάν διαπράττονται στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης φθοράς και κλοπής.

- Εάν διαπράττεται σε περιπτώσεις παρατεταμένης εγκληματικής συμπεριφοράς από νέους το αδίκημα της παραμέλησης ανηλίκου από τους γονείς τους.

Στην εγκύκλιο του ο κ. Τέντες αναφέρει ότι είναι αυτονόητη η επέμβαση των αστυνομικών αρχών σε περιπτώσεις που διαπράττονται αδικήματα σε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Επίσης με την ίδια εγκύκλιο ζητείται η συμβολή των εκπαιδευτικών σε όποιες έρευνες γίνουν σε σχολεία.

Ο κ. Τέντες αναφέρει βέβαια, ότι η αυτόφωρη διαδικασία πρέπει να αποφεύγεται σε βάρος ανηλίκων και τονίζει ότι έχει ήδη ζητήσει εδώ και εννέα ημέρες τον κατάλογο των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη, αλλά δεν τον έχει πάρει μέχρι σήμερα. Ζητάει και πάλι τον κατάλογο των σχολείων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καλέσει ο ίδιος τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων που είναι σε κατάληψη και θα τους ζητήσει λεπτομέρειες για το θέμα.

Στη περίπτωση των απλών καταλήψεων (χωρίς υπόνοια φθορών) αναφέρει ότι αρκεί η απλή δήλωση του διευθυντή κάθε σχολείου για την επέμβαση των αστυνομικών αρχών.


Πηγή: to vima