ΕΛΛΑΔΑ

H ΠΝΟ απειλεί με απεργία και στέλνει εξώδικο σε Βενιζέλο-Χρυσοχοϊδη

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 16:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H ΠΝΟ απειλεί με απεργία και στέλνει εξώδικο σε Βενιζέλο-Χρυσοχοϊδη
Facebook Twitter Whatsapp
Έτοιμη να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο αν τα αιτήματά της δε γίνουν δεκτά δηλώνει η ΠΝΟ.
Έτοιμη να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο αν τα αιτήματά της δε γίνουν δεκτά δηλώνει η ΠΝΟ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα, κατά τη συνεδρίαση της την Πέμπτη, την αποστολή εξώδικου προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις και το ΝΑΤ, με την οποία θα γνωστοποιεί τα κυρίαρχα αιτήματά της.

Δηλώνει μάλιστα ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε χρόνο που θα αποφασίσει, σε νεότερη συνεδρίασή της.

Η Ομοσπονδία μιλά για άγριο και απάνθρωπο σφαγιασμό των παροχών του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, ενώ ζητά συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Ζητά, επίσης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ ως φορέα ιδιωτικού δικαίου (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), την ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών και, βεβαίως, την επανεξέταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών, έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.

Πηγή: newsit.gr